Συνταγές
Γρήγορες παστούλες και γλυκό “τα 3 γάλατα”. 2 εύκολα και γρήγορα Γλυκά από τις Χρυσοχέρες!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Παστουλες στο τσακ μπαμ
ΥΛΙΚΑ
Χρειάστηκα 15 κεκακια του εμπορίου
1 λίτρο γάλα φρέσκο
8 κουταλιές κορν–φλαουρ
4 κουταλιες σουπας ζαχαρη
1 κουβερτουρα!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έκοψα στην μέση τα κεικάκια! Έβαλα την κάτω τους πλευρά μέσα σε ένα πυρέξ! Εβαλα σε μια κατσαρόλα το γάλα να βράζει, ενώ κράτησα μια κούπα γάλα για να διαλύσω το κορν φλαουρ.
Μόλις πήρε βράση το γάλα, έριξα την ζάχαρη, την κουβερτούρα, το υπόλοιπο γάλα με το κορν γλαουρ και ανακάτευα μέχρι να πήξει η κρέμα.
Τέλος, έριξα την κρεμά μέσα στο πυρέξ και έβαλα από πάνω τις άλλες μισές φέτες από τα κεκακια. Έβαλα στο ψυγείο να παγώσει και βουαλα το γλυκάκι !!Χιχι
Η Συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΓΛΥΚΟ ΤΑ 3 ΓΑΛΑΤΑ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτύπησα 7 αυγά με μισό κιλό αλεύρι ειδικό έτοιμο βανίλιας για 15 λεπτά! Το τοποθέτησα σε ταψί με λαδόκολλα και το έψησα στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά!
Μόλις το έβγαλα το γύρισα ανάποδα και το τρύπησα παντού με ένα ξυλάκι από σουβλάκι! Το ξαναγύρισα στην θέση του και το άφησα να κρυώσει! Οπότε με το σύρμα χτύπησα για 2 λεπτά 1 ζαχαρούχο γάλα, 600 γραμμάρια φυτική κρέμα, 800 γραμμάρια φρέσκο γάλα και το έριξα πάνω στο γλυκό!Το τοποθέτησα στο ψυγείο για 3 ώρες!
Στην συνέχεια έκανα μια καραμέλα: Έβαλα στην κατσαρόλα 1 νεροπότηρο ζάχαρη. Μόλις πήρε χρώμα, έριξα 1 κουτάλια της σούπας βούτυρο, ανακάτεψα και έριξα ένα νεροπότηρο νερό, ανακάτεψα και τέλος διέλυσα ένα κουταλάκι του γλυκού κορν φλαουρ σε λίγο νεράκι και το έριξα και αυτό μέσα.
Οπότε μόλις έπηξε, το κατέβασα το άφησα να κρυώσει και το έριξα πάνω!
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.