Διαφήμιση

Υλικά
1 πακέτο σφολιάτα
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. αλεύρι
1 φλ. τσαγιού γάλα + 2 κ.σ. για επάλειψη
250 γρ. ζαμπόν από χοιρινό μπούτι κομμένο σε μικρότερο κομμάτια
6 αυγά + 1 κρόκος αυγού για επάλειψη
1 φλ. τσαγιού τριμμένη γλυκιά γραβιέρα
1 φλ. τσαγιού τριμμένο ρεγγάτο
1/4 κ. γ. μοσχοκάρυδο
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180˚ και τοποθετείτε μια λαδόκολλα στο μεγάλο ρηχό ταψί του φούρνου.

Ζεσταίνετε σε μία μικρή κατσαρόλα το βούτυρο και ρίχνετε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτετε το γάλα, ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά, αλατίζετε, ρίχνετε το μοσχοκάρυδο και το βγάζετε από τη φωτιά. Αφήνετε 3-4 λεπτά να μισοκρυώσει και προσθέτετε το ζαμπόν, τα τριμμένα τυριά, τα αβγά ελαφρά χτυπημένα, λίγο πιπέρι και ανακατεύετε να ενσωματωθούν τα υλικά.

Δες και αυτό!
Πιπεριές γεμιστές με τυριά και απάκι

Απλώνετε το μείγμα πάνω στη σφολιάτα αφήνοντας κενό σε απόσταση τουλάχιστον 2 εκατοστά περιμετρικά από τις άκρες της σφολιάτας. Αλείφετε με ένα πινέλο λίγο νερό στις άκρες του φύλλου και σκεπάζετε με το άλλο φύλλο σφολιάτας. Πατάτε τις άκρες με ένα πιρούνι για να κολλήσουν.

Τρυπάτε την επιφάνεια σε 5-6 σημεία για να φεύγει ο ατμός καθώς ψήνεται η πίτα. Χτυπάτε τον κρόκο με το γάλα και αλείφετε την επιφάνεια και ψήνετε τη πίτα στο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου.

Δες και αυτό!
Κρακεράκια τυριού – αγαπημένο σκακ όλες τις ώρες

sintayes.gr

Διαφήμιση

Μέχρι να ψηθεί, ρίξε μια ματιά εδώ...