ΥΛΙΚΑ 200γρ βούτυρο μαλακό 200γρ χρυσή ζάχαρη άχνη 4 αυγά 175γρ αλεσμένα αμύγδαλα 250γρ πουρέ πατάτας Ξύσμα από 3 λεμόνια […]

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ
200γρ βούτυρο μαλακό
200γρ χρυσή ζάχαρη άχνη
4 αυγά
175γρ αλεσμένα αμύγδαλα 250γρ πουρέ πατάτας
Ξύσμα από 3 λεμόνια
2 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
για το γλάσο:
4 κουταλιές σόυπιας κρυσταλλική χάχαρη
χυμός λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
* Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα κέικ 20cm. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα μείγμα απαλό και αφράτο, στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε μετά από κάθε προσθήκη. Βάζουμε τα αμύγδαλα, τον κρύο πουρέ πατάτας, το ξύσμα λεμονιού και το μπέικιν πάουντερ.

Δες και αυτό!
Ομελέτα πατάτας με καταϊφι

* Τα τοποθετούμε στη φόρμα και στη συνέχεια τα ψήνουμε για 40-45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και δοκιμάζουμε με ένα σουβλάκι (ή μαχαίρι ή ό,τι άλλο έχουμε) το κέικ στη μέση -αν βγει καθαρό, το κέικ είναι έτοιμο. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.

* Ανακατεύουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και το χυμό λεμονιού για να φτιάξουμε το γλάσο και με ένα κουτάλι το ρίχνουμε πάνω στην κορυφή του κέικ αφήνοντάς το να στάξει στις πλευρές του.

* Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε.

Δες και αυτό!
Ασπρόμαυρος Κορμός

ΠΗΓΗ

Διαφήμιση

Μέχρι να ψηθεί, ρίξε μια ματιά εδώ...