Διαφήμιση

Αυτή είναι μια απλή και γρήγορη συνταγή που θα αγαπήσετε. Μια γρήγορη Μεσογειακή συνταγή με κριθαράκι, τυρί και βασιλικό.

Υλικά:
κουταλιές βούτυρο
1 φλιτζάνι ωμά κριθαράκι
1 ζωμό κοτόπουλου
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​βασιλικό
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Λιώνετε το βούτυρο σε τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Ανακατέψτε το κριθαράκι και το σοτάρετε μέχρι να ροδίσει ελαφρά.

2. Ανακατέψτε το ζωμό και αφήστε για να βράσει. Καλύψτε. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να απορροφήσει το ζωμό περίπου 15 – 20 λεπτά.

3. Αναμίξτε με παρμεζάνα και βασιλικό.

Δες και αυτό!
Φακές με κριθαράκι

4. Βάλτε αλάτι και πιπέρι. Βάλτε το σε ένα μπολ και γαρνίρετε με κλωναράκια βασιλικό.

Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο www.syntagesmekefi.gr

Διαφήμιση

Μέχρι να ψηθεί, ρίξε μια ματιά εδώ...