Υλικά 250 γρ. mix τυριών τριμμένα (έμμενταλ, τσένταρ, γκούντα, γραβιέρα) 1 αυγό 40 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. δυόσμο αλάτι πιπέρι 150 […]

Διαφήμιση
Υλικά

250 γρ. mix τυριών τριμμένα (έμμενταλ, τσένταρ, γκούντα, γραβιέρα)
1 αυγό
40 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
δυόσμο
αλάτι
πιπέρι
150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. για πανάρισμα
ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα
75 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. τσένταρ τριμμένο
1 φρ. κρεμμυδάκι
2 φέτες μπέικον
1 κ.σ. μαϊντανό

Οδηγίες

Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Γεμίζουμε με ηλιέλαιο 2 εκ. βάθος και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.

Δες και αυτό!
20 Λόγοι που πρέπει να πίνουμε Σπιτική “Λεμονάδα” κάθε πρωί

Σε ένα μπολ βάζουμε το mix τυριών, το αυγό, 40 γρ. αλεύρι, πιπέρι, αλάτι, τον δυόσμο και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα σφιχτό μείγμα.

Θα προσθέσουμε αλάτι ανάλογα με το πόσο αλμυρά είναι τα τυριά που θα χρησιμοποιήσουμε.

Πλάθουμε 20 μπαλάκια και τα περνάμε από το αλεύρι.

Βάζουμε στο τηγάνι για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Αν δεν τα τηγανίσουμε αμέσως μπορούμε να τα βάλουμε στο ψυγείο. Μετά τα περνάμε από νερό, αλεύρι και τα τηγανίζουμε.

Δες και αυτό!
Μυστικά για τέλεια cookies βουτύρου με σοκολάτα

Για το σερβίρισμα
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε το τσένταρ. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ώστε να λιώσει το τυρί και περιχύνουμε τις τυροκροκέτες.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι, το μπέικον, τον μαϊντανό και πασπαλίζουμε τις κροκέτες.

Η συνταγή είναι από το akispetretzikis.com

Δες και αυτό!
Μπισκοτόγλυκο ψυγείου με μους μόκα και μπανάνες

ΠΗΓΗ

Διαφήμιση