Διαφήμιση

Υλικά
Για το χωριάτικο φύλλο
1 κιλό αλεύρι χωριάτικο για πίτα
ένα φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ ξύδι
2 κ.γλ. κοφτά αλάτι
νερό όσο σηκώσει
έξτρα αλεύρι για το άνοιγμα
3/4 φλ. ελαιόλαδο για τα φύλλα
Για τη γέμιση
4 τρυφερά πράσα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι δυόσμό
1/2 ματσάκι μύρονια και καυκαλίθρες
αλάτι
πιπέρι
2 αυγά
400 γραμ. φέτα σκληρή
1/3 φλ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Για το χωριάτικο φύλλο
Ξεκινάμε το σπιτικό φύλλο για τη στριφτή σπανακόπιτα, βάζοντας σε μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το ξύδι και το λάδι και το τρίβουμε, τα κάνουμε ψυχούλα. Προσθέτουμε νερό και ταυτόχρονα ζυμώνουμε μέχρι ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ, να είναι απαλή και εύπλαστη.

Δες και αυτό!   Κοτόπουλο Τοσκάνης με λάζανια και πατάτα ! Τέλειο! Δοκιμάστε το!

Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30′ σκεπασμένη να μην ξεραθεί επιφάνεια της. Την χωρίζουμε σε οκτώ ίσα μέρη.

Ανοίγουμε με λεπτή βέργα μεγάλα στρογγυλά και πολύ λεπτά φύλλα. Πασπαλίζουμε αλεύρι κατά τη διάρκεια του ανοίγματος. Ραντίζουμε ελαιόλαδο σε όλη την επιφάνεια του φίλου.

Διπλώνουμε ένα τρίτο του φίλο από τη μία πλευρά και ένα τρίτο του φίλου αντικριστά. Τώρα έχουμε ένα μακρόστενο φίλο. Ραντίζουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε κατά μήκος της γέμισηι με το κουτάλι. Γυρίζουμε τις άκρες του ρολού για να το κλείσουμε και να το τυλίξουμε σε λεπτό, χαλαρό, μακρόστενο ρολό σαν σωλήνα.

Στρίβουμε χαλαρά το ρόλο σαν στριφτάρι μακρόστενο και το τοποθετούμε κατά μήκος του ταψιού. Ομοίως φτιάχνουμε και τα επόμενα ρολά. Στο τέλος το ταψί θα γεμίσουμε μακριά στριφτά ρολά.

Τα αλείφουμε με ελαιόλαδο, ραντίζουμε με λίγο νερό πεταχτά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 50′ περίπου να ροδίσουν.

Δες και αυτό!   Mπουρεκάκια Λαχταριστά !!!

Για τη γέμιση
Ψιλοκόβουμε όλα τα χόρτα και τα μυρωνολάχανα, κρεμμύδια και πράσα σε λεκάνη τα αλατίζουμε, τα τρίβουμε και τα αφήνουμε να μαραθούν. Τα στύβουμε πολύ καλά. Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το πιπέρι, το λάδι, την φέτα και τα αυγά. Αν η γέμιση κατεβάσει υγρά, ρίχνουμε δύο με τρεις κουταλιές τραχανά, σιμιγδάλι ή πλιγούρι να τα μαζέψει.

argiro.gr

Διαφήμιση

Περισσότερα από το Διαδίκτυο...