Συνταγές
Μια δροσερή πατατοσαλάτα πολύ εύκολη και πεντανόστιμη….. στην όψη και στην γεύση δεν παίζεται!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
7 πατάτες μέτριες κομένες κυδωνάτες χοντρές χοντρές.
4 καρότα στη μέση κομένα. Τα βράζουμε 10 λεπτά, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Μην τα παραβράσετε δεν θα είναι ωραία.
Οταν κρυώσουν τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια, πρόσθετουμε μαϊντανό, ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί, αν θέλετε γαλοπούλα καπνιστή, κρεμυδάκι φρέσκο και τα ανακατεύουμε, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ξύδι μπαλσάμικο.
Αναμιγνύουμε 300 γρ. μαγιονέζα, 150 γρ. γιαούρτι, 2 κτσ. μουστάρδα, 4 με 5 κτσ. λάδι.Τα αναμιγνύουμε καλά και προσθέτουμε στα λαχανικά μου και ενσωματώνουμε καλά.
Στρώνουμε σε μια φόρμα αποσπώμενη, την στολίζω με φυλλαράκια μαιντανού και ρόδι.
Την βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί αρκετές ώρες και είναι έτοιμη.
Η Συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιάξετε!! Μην σταματάς.
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για το ΠΩΣ ΟΙ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ
Η τηγανητή πατάτα, αυτή η απλή αλλά συνάμα συγκλονιστικά νόστιμη εκδοχή του λαχανικού, αναβαθμίζει όλα τα φαγητά.
Επειδή όμως ό,τι αξίζει πονάει και είναι δύσκολο, έχουν πολλές θερμίδες, οι οποίες αυξάνονται κατακόρυφα όταν μπεί η κέτσαπ, η μαγιονέζα, το μπέικον, το λιωμένο τσένταρ και τριμμένο τυρί ή ότι μας αρέσει.
Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν για να μειώσεις όσο μπορείς τις θερμίδες σε αυτό το φαγητό;
Να αλλάξεις τον τρόπο που τις μαγειρεύεις και να προσθέσεις ένα μικρό βήμα πριν τις ρίξεις στο τηγάνι!
Αφού λοιπόν κόψεις τις πατάτες σου, ρίξτες σε βραστό νερό για 3- 4 λεπτά, στράγγιξέ τες καλά και στη συνέχεια τηγάνισέ τες σε καυτό λάδι για 5-6 λεπτά, χωρίς να τις ανακατεύεις συνέχεια και σπάσουν.
Αυτή η διαδικασία θα μειώσει σημαντικά το λάδι που τραβάει η πατάτα, plus θα γίνει πολύ πιο μαλακή μέσα και πιο τραγανή έξω.