Διαφήμιση

Συστατικά:

Για το ρεβανί 

1 φλ. βούτυρο φρέσκο
1 φλ. ζάχαρη
6 αβγά
ξύσμα 1 λεμονιού
2 φλ. αλεύρι
1 φλ. γάλα
1 φλ. ψιλό σιμιγδάλι
2 κ. γλ. μπέϊκιν πάουντερ
4 φλ. ζάχαρη
3 φλ. νερό
Για το παγωτό
1 κιλό παγωτό βανίλια
1 γρ. σαφράν
χυμό 2 λεμονιών
100 γρ. ζάχαρη

Οδηγίες:

Για το ρεβανί

1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και ρίχνουμε έναν-έναν τους κρόκους του αυγού.
2. Συνεχίζουμε με το ξύσμα, το αλεύρι, το γάλα, το μπέϊκιν πάουντερ.
3. Τέλος προσθέτουμε το σιμιγδάλι.
4. Χτυπάμε ξεχωριστά τα ασπράδια σε μαρέγκα και ανακατεύουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
5. Ψήνουμε στους 170° C για 60 λεπτά περίπου.
6. Αφήνουμε να κρυώσει καλά
Για το σιρόπι
1.Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας νερό και ζάχαρη για 5 λεπτά.
2. Σιροπιάζουμε το κρύο ρεβανί με το καυτό σιρόπι.
Για το παγωτό
1. Ζεσταίνουμε το χυμό των λεμονιών και διαλύουμε το σαφράν.
2. Σε ένα τηγάνι καίμε την ζάχαρη μέχρι να γίνει καραμέλα.
3. Ανακατεύουμε το παγωτό με το χυμό λεμονιού και την καραμέλα.
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο www.gourmed.gr
Δες και αυτό!
Συνταγές της Πιτσίλλας: Κουνέλι στιφάδο
Διαφήμιση

Μέχρι να ψηθεί, ρίξε μια ματιά εδώ...