Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 κιλό αλεύρι
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουταλ.γλυκού κανέλα σκόνη
  • 1 φλυτζάνι ΤΑΧΙΝΙ ΄΄ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ΄΄
  • 1 φλυτζάνι νερό
  • 1 ποτήρι του λικέρ κονιάκ
  • 1 κουτ.σουπας μπέικιν
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • χυμός 1 λεμονιού
  • χυμός ενός πορτοκαλιού
  • 1 φλυτζάνι σταφίδες
  • 3/4 φλυτζανιού καρυδόψιχα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και την κανέλα.

* Διαλύουμε το ΤΑΧΙΝΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ στο νερό (να αναμιχθούν καλά) και τα προσθέτουμε στο μίγμα αλευριού.
* Προσθέτουμε τους χυμούς λεμονιού και πορτοκαλιού, το κονιάκ, το μπέηκιν, το ξύσμα και ζυμώνουμε καλά
* Προς το τέλος του ζυμώματος, που κοντεύουν να αναμιχθούν καλά τα υλικά μας, ρίχνουμε τις σταφίδες και τα καρύδια.
* Ρίχνουμε το μίγμα σε φόρμα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
* Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 45′-60′.
* Αφού βγει από το φούρνο και κρυώσει ΚΑΛΑ, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη

Δες και αυτό!
Αρωματικό Καλαμάρι με Κριθαράκι

 

ΠΗΓΗ

Διαφήμιση

Μέχρι να ψηθεί, ρίξε μια ματιά εδώ...