Συνταγές
Η νόστιμη λύση για πρωινό – σπιτικό κέικ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
4 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού έβαλα εγώ
1 κούπα ηλιέλαιο
2 βανιλιες
Ξύσμα από δύο πορτοκάλια
2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια μπαικιν παουντερ
Βούτυρο και αλεύρι στη φόρμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνουμε Αντιστάσεις στους 180 βαθμούς προθερμασμενο φούρνο για μία ώρα περίπου
Η Συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Θεοδοσία Χαλβατζή.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση ..
Τι πιο όμορφο για πρωινό! Ομελέτα φούρνου στην φόρμα σαν κέικ
Γιάννης Χαλασοφουρνάκης- OI XΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
Υλικά
7-8 αυγά.
2-3 μέτριες πατάτες,
2 πολύχρωμες πιπεριές,
φρέσκο κρεμμυδάκι,
ελαιόλαδο,
τυρί gouda τριμμένο,
φέτα, περίπου 200γρ.
Κομμένη πάριζα σε κυβάκια.
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη.
Αφού τηγανίσουμε τις πατάτες, σοτάρο με λίγο λάδι σε ένα τηγανάκι τις πιπεριές που έχω κόψει σε λωρίδες, την πάριζα και λίγο Μπέικον αν θέλουμε.
Μόλις μαραθούν βάζω σε ένα μπολ τις πατάτες, τις πιπεριές και την πάριζα.
Ψιλοκόβω το κρεμμυδάκι και διαλύω τη φέτα μέσα με το χέρι.
Ρίχνω το τριμμένο τυρί το αλάτι (θα πρότεινα όχι πάρα πολύ ) το πιπέρι και την ρίγανη.
Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί να ανακατευτούν τα αρώματα και τα στρώνω στη φόρμα.
Χτυπάω τα αυγά μου.
Πάντα προσθέτω και λίγο γάλα.
Περιχύνω στη φόρμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο (στον αέρα) για περίπου ένα τέταρτο στους 200 βαθμούς.
Γιάννης Χαλασοφουρνάκης- OI XΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ