Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ

1 ΠΑΚΕΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ ΒΗΡΥΤΟΥ,
250 γραμμάρια ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ,
ΣΙΡΟΠΙ,
ΚΡΕΜΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε τα φύλλα μπροστά μας, τα κόβουμε σε 3 λωρίδες, τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο,και ανά δυο κάνουμε τρίγωνα! ΔΗΛΑΔΗ: παίρνουμε την μια λωρίδα, βουτυρώνουμε και βάζουμε την αλλά πάνω του οπότε τυλίγουμε σε τρίγωνο και το κόβουμε στην μέση!

Τελειώνοντας την διαδικασία φτιάχνουμε με αλουμινόχαρτο μπαλίτσες και τις τοποθετούμε μέσα στα τρίγωνα! Οπότε τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά! Τα αφήνουμε να κρυωσουν!

Δες και αυτό!
Λαχταριστό ΚΩΚ στο ταψί! Αυτό πρέπει να το δοκιμάσετε!

ΣΙΡΟΠΙ:

500 γραμμάρια ζάχαρη, 400 γραμμάρια νερό μόλις αρχίζει να βράζει το βράζουμε 2 λεπτά!!Σιροπιάζουμε κρύα γλυκά, ζεστό σιρόπι!

ΚΡΕΜΑ:

1 κιλό γάλα,
300 γραμμάρια ζάχαρη,
200 γραμμάρια βούτυρο,
250 γραμμάρια αλεύρι,
2 κρόκους αυγων βανίλια!

Βάζουμε στην φωτιά γάλα, ζάχαρη, βανίλια! Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη! Σε αλλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύουμε και ρίχνουμε μέσα το μείγμα αυγών. Όποτε τα ρίχνουμε στο γάλα!

Ανακατεύουμε και το κατεβάζουμε!

Δες και αυτό!
Μπανανοκέικ σε νηστίσιμη εκδοχή !!

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:

Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο από τα τρίγωνα και γεμίζουμε τα σιροπιασμένα πλέον τρίγωνα με ένα μικρο κορνε κρύα κρέμα!

Διακοσμούμε με φυστίκι Αιγίνης,και λίγο σαντιγυ!

Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.

Διαφήμιση

Μέχρι να ψηθεί, ρίξε μια ματιά εδώ...