Συνταγές
Απίθανο φαγητό με πολύ νόστιμια – γίγαντες με μπέικον στο φούρνο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Gogo Samiou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
Ένα πακέτο φασόλια γίγαντες
20 φέτες μπέικον
1 μεγάλο κρεμμύδι και μία σκελίδα σκόρδο
Λίγο μαϊντανό
Μία κουταλιά της σούπας πελτέ
Τρεις κουταλιές της σούπας σπιτική σάλτσα ή του εμπορίου.
Αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο..
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τους γίγαντες στη χύτρα και τους ρίχνουμε μέσα στο ταψί… Ψιλοκόβουμε το μπέικον το κρεμμύδι και το σκόρδο…
Ρίχνουμε τις σάλτσες τον μαϊντανό αλάτι πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο από πάνω…
Συμπληρώνουμε από το ζωμό που έχουμε βράσει τα φασόλια και βάζουμε στο φούρνο…
Ψήνουμε μέχρι να γίνει το φαγητό σε αντιστάσεις στους 220 βαθμούς…
Αν χρειαστεί νεράκι συμπληρώνουμε από το ζωμό που έχουμε κρατήσει
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Gogo Samiou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
«Άλλα» …φασόλια
Υλικά1/2 φασόλια χοντρά
200 γρ. έμενταλ τριμμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες
1 κουτί κονσέρβας κομμένα ντοματάκια
4 φέτες μπέικον κομμένο και τσιγαρισμένο
1/2 κούπα δυόσμο ψιλοκομμένο ή κουταλιά ξερό
1 κουταλιά ζάχαρη
1/2 κούπα λάδι
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
Βάζουμε από το βράδυ σε μπόλικο νερό τα φασόλια να μουλιάσουν.
Την επομένη τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε σε φρέσκο νερό με μια κουταλιά ζάχαρη.
Όταν βράσουν, τα στραγγίζουμε (όχι τελείως, ας έχουν 1/2 κούπας ζουμί) και τα απλώνουμε σε ένα ταψάκι.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ανακατώνουμε.
Στο τέλος απλώνουμε τις φέτες το έμενταλ.
Ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Αν δεν έχει ροδίζει το έμενταλ, ανοίγουμε για λίγο το γκριλ να πάρει το τυρί ελαφρύ ρόδινο χρώμα.
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο syntagesmamas.gr