Υλικά
1 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές καστανή, μαλακή ζάχαρη ή δύο κουταλιές μέλι
4 κουταλάκια κοφτά baking powder
½ κουταλάκι αλάτι
1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό
⅓ φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 μεγάλο αυγό
1 φλιτζάνι μαύρες σταφίδες (χωρίς κουκούτσια)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι καλαμποκιού και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με το baking powder.
Σε ένα άλλο βαθύ μπολ ρίχνουμε το αυγό και το χτυπάμε για λίγο με το μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα ή τον αυγοδάρτη. Προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη ή το μέλι και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα, μέχρις ότου το μείγμα ομογενοποιηθεί και γίνει σαν κρέμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, καλαμποκιού και το ολικής και ανακατεύουμε. Τελευταία ενσωματώνουμε στο χυλό τις σταφίδες.
Αδειάζουμε το μίγμα σε μια πολύ καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη μικρή φόρμα για ψωμιά.
Ψήνουμε το ψωμί/κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για μισή ώρα ή ώσπου να ροδίσει ομοιόμορφα η επιφάνειά του. (Πριν το βγάλουμε από το φούρνο κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι).
Όταν ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο, το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Το Καλαμποκόψωμο σερβίρεται ελαφρά ζεστό, είναι νοστιμότατο και τρώγεται πολύ ευχάριστα.
TIPS
- Επειδή ξηραίνεται εύκολα, πρέπει να το διατηρούμε μέσα σε πλαστική σακούλα.
- Επίσης ξαναζεσταίνεται και δεν χάνει τη νοστιμιά του.