Συνταγές
Αλμυρό σουφλέ σε φόρμα ιδανικό για μπουφέ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
500 γρ. φέτα
500 γρ. σπανάκι
4 φύλλα κρούστας για πίτες
1 κρεμμύδι ξερό
Αλάτι, πιπέρι
βούτυρο για να βουτυρώσουμε τη φόρμα
ελαιόλαδο
2 αυγά
–1 1/2κούπα γάλα
½ κούπα ηλιέλαιο
½ κούπα σόδα
σουσάμι
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σπανάκι σε ελάχιστο λάδι. Τρίβουμε τη φέτα και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, το ηλιέλαιο και τη σόδα σε χυλό.
Βουτυρώνουμε καλά τη φόρμα που θα ψήσουμε το σουφλέ και ρίχνουμε λίγο σουσάμι.
Βάζουμε το πρώτο φύλλο και λαδώνουμε. Κατόπιν, τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο αφού το έχουμε βουτήξει στο χυλό.
Ρίχνουμε πάνω από την πρώτη στρώση φύλλων τη μισή γέμιση. Βάζουμε το τρίτο φύλλο αφού πάλι το βουτήξουμε στο χυλό και ρίχνουμε την υπόλοιπη γέμιση. Τέλος γυρνάμε τα φύλλα εσωτερικά και τοποθετούμε το τελευταίο φύλλο .
Τρυπάμε το σουφλέ σε διάφορα σημεία και ρίχνουμε το υπόλοιπο του χυλού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45′ περίπου μέχρι να ροδίσει το σουφλέ μας.
Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στη φόρμα για να βγει εύκολα.