Υλικά (για 1 ορθογώνια φόρμα κέικ)
- 4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
- 230γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 340γρ. ζάχαρη
- 350γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι baking powder
- μερικές σταγόνες άρωμα λεμονιού (εναλλακτικά ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι)
Εκτέλεση
Χτυπάτε στο μίξερ για 10′ το βούτυρο με τη ζάχαρη.
Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών με αυγοδάρτη να φουσκώσουν, σαν ελαφριά μαρέγκα.
Ρίχνετε στο μείγμα του βουτύρου έναν-έναν τους κρόκους (περιμένοντας να απορροφηθεί ο προηγούμενος για να ρίξετε τον επόμενο) και το άρωμα λεμονιού (ή το ξύσμα).
Προσθέτετε και τα χτυπημένα ασπράδια.
Σταματάτε το μίξερ και ρίχνετε το αλεύρι και το baking. Ανακατεύετε με απαλές κινήσεις με μια μαρίζ, τόσο ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα (όχι περισσότερο).
Καλύπτετε μια κλασική, ορθογώνια φόρμα κέικ με λαδόκολλα και ρίχνετε μέσα το μείγμα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, 140°C αέρα, για 75′.
Αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και μετά το μετακινείτε από τη φόρμα.
Tip: Συνοδεύστε το με την αγαπημένη σας μαρμελάδα και το ρόφημα της αρεσκείας σας για ολοκληρωμένο πρωινό ή σνακ.
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο www.sundayspoon.gr