Συνταγές
Γαλακτομπούρεκο με καταϊφι για να γιορταζουμε με κάθε αφορμή
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο καταϊφι
250γρ.βούτυρο λιωμένο
Κρέμα:(για το μεγάλο pyrex )
6 κουταλιές corn flour
1/2 ποτ σιμιγδάλι
10 ποτ γάλα
10 κουταλιές ζάχαρη
1 βανίλια
4 κρόκους αυγών
λίγο χυμό λεμονιού
1/2 κουταλάκι μαστίχα
1 -2 κ.σ. βουτυρο
Σιρόπι:
4 ποτ νερό
4 ποτ νερό
χυμό λεμονιού (κρύο το σιρόπι)
Να βράσει για 5-6 λεπτά.
Εκτέλεση:
Λαδώνουμε το pyrex Χωρίζουμε το καταϊφι σε δυο ίσα μέρη. Το ανοίγουμε καλά και βάζουμε το μισό στο pyrex .Το βουτυρώνουμε καλά.
Το ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά στους 200βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο. Να πάρει λίγο χρώμα.
Βάζουμε την κρέμα πάνω από το καταϊφι.Πανω από την κρέμα βάζουμε το άλλο μισό καταΐφι.
Το ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς, στις αντιστάσεις, στην μεσαία σχάρα. Να πάρει χρυσάφι σκούρο χρώμα. Ζεστό το γαλακτομπούρεκο κρύο το σιρόπι.
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μην χάσεις την ευκαιρία σου να γοητεύσεις με τις δημιουργίες σου σε κάθε αφορμή!
ΒΟΥΤΗΜΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ
Αλεύρι 1000γρ
Βούτυρο 200γρ
Γάλα 350γρ
Ζάχαρη 400γρ
1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα
1 κουταλάκι του γλυκού μαχλεπι
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας μαγιά
½ κουταλιά της σούπας τριμμένο μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 2 ώρες σε ένα ζεστό μέρος.
ένα φυτιλι και κολλήστε τα άκρα μαζί σχηματίζουν δαχτυλίδι.
για 20 λεπτά στους 180β για 15-20λ.
Καλη σας επιτυχια!!!
ΠΗΓΗ