Συνταγές
Είμαστε σίγουροι ότι δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο – υπέροχη γαλατόπιτα χωρίς φύλλο σας έχουμε
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1lt γάλα
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
Φλουδα και ξυσμα απο 1 μέτριο λεμόνι
2 αυγά
2 κγ εκχύλισμα βανίλιας
Άχνη ζάχαρη, κανέλα για σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα 2 αυγά, προσθετουμε το εκχυλισμα βανίλιας και τη 1/2 κούπα ζάχαρη και ανακατευουμε. Αφήνουμε στην ακρη.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το ξυσμα και τη φλουδα. Μολις πάρουν βράση προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Ανακατευουμε και μολις αρχίσει να πήζει αποσύρουμε από την φωτιά.
Προσθέτουμε ανακατεύοντας συνεχώς το μιγμα των αυγων και ανακατευουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικα. Βουτυρώνουμε ενα ταψάκι 30εκ και αδειάζουμε το μιγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180, αέρα για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Η Συνταγή είναι από Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ετοιμάστε μόνοι σας γρήγορα πιάτα και απολαύστε τον υπόλοιπο χρόνο τρώγοντάς τα.
Ωραιότατη γαλατόπιτα χωρίς φύλλο με αφράτη κρέμα
Η Συνταγή είναι από Eleftheria Chondrou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1.5 λιτρο γάλα
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 φακελακι βανίλια
2 κσ βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα υλικά στην κατσαρόλα και ανακατευα μέχρι να πήξει.το βούτυρο το βάζουμε στο τέλος.
Στη συνέχεια την βάζουμε σε βουτηρωμενο ταψί.
Προθέρμασμενος φούρνος στους 200 πάνω κάτω μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα
Η Συνταγή είναι από Eleftheria Chondrou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για γαλατόπιτα χωρίς φύλλο
ΥΛΙΚΑ
1 λίτρο γάλα
1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι χονδρο
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 βανίλια
Ξύσμα 1 λεμονιού
Ξύσμα 1 πορτοκαλιού
2 κ.σ βούτυρο
4 αυγά
4-5 κ.σ καστανη ζάχαρη
Κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά ,προσθέτουμε σιμιγδάλι ,ζάχαρη,βανίλια ,ξύσμα ανακατεύοντας να πήξει.
Αφαιρουμε από το μάτι και ρίχνουμε μέσα βούτυρο και χτυπημένα αυγά.Βαζουμε σε βουτυρομενο ταψί και από πάνω την καστανη ζάχαρη.
Ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρωμα.
Μολις κρυώσει πασπαλίζουμε με κανέλα.
Η Συνταγή είναι της κ. Joanna Demiri – ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ