Ορεκτικα
Γκιουζλεμέδες Μυτιλήνης από τις Χρυσοχέρες!!!!!!
Published
6 έτη agoon
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Αγαπημένο παραδοσιακό πιάτο του τόπου μου!!!!!!!!
Υλικά
Για το φύλλο
1/2 κιλό αλεύρι
1 αυγό
λίγο λάδι
λίγο ξύδι
αλάτι
χλιαρό νερό ίσο πάρει.
Για τη γέμιση
10 αυγά
μισό κιλό ανθότυρο
ένα τέταρτο φέτα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Φτιάχνω τη ζύμη και την αφήνω να ξεκουραστεί μισή ώρα. Με ένα πιρούνι τρίβω το ανθότυρο με τη φέτα ρίχνω τα αυγά το αλάτι το πιπέρι και ανακατεύω καλά.
Ανοίγω τα φύλλα καμία δεκαπενταριά εμένα μου βγήκανε απλώνω τη γέμιση κάνω φακέλους και τηγανίζω σε καυτό λάδι.
Και ιδού το αποτέλεσμα!!!!!!
Αξιζει να τις δοκιμασεις
-
Όπως τα έφτιαχνε η γιαγιά, η μάνα και τώρα εμείς – Γκιουζλεμέδες με τυρί
-
Γκιουζλεμεδες που γίνονται ανάρπαστοι όπως της γιαγιάς
-
Γκιουζλεμέδες με γέμιση τυριών – τηγανητά τυροπιτάκια Λέσβου
-
Εύκολα τυροπιτάκια στο τηγάνι με φέτα ανθότυρο και δυόσμο – Γκιουζλεμέδες!!!
-
Για όσους θέλαμε κάτι διαφορετικό από τα κλασικά κουρου! Τυροπιτάρια – Γκιουζλεμέδες Εύβοιας από γεύση, τέλεια
-
Άκρως λαχταριστά και εύκολα τυροπιτάκια στο τηγάνι με φέτα ανθότυρο και δυόσμο – Γκιουζλεμέδες!!!