Συνταγές
Ότι πιο νόστιμο – πίτσες για το βράδυ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 φλ γάλα χλιαρό
1 μάγια φακελάκι
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι
1κ.σ λάδι
2 -2.5 φλ αλέυρι γ.ο.χ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα με την μαγιά και την ζαχαρη και αφήνουμε 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγια( να κάνει φουσκάλες) Μετά προσθέτουμε το λάδι το αλάτι και το αλεύρι και ζυμώνουμε μεχρι να εχω ένα ελαστικό ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε σκεπασμένο σε ζεστό μέρος να φουσκώσει 1-2 ώρες
Χωριζουμε την ζυμη σε τρια μπαλακια
Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης το βάζουμε σε λαδωμενο ταψακι το απλώνουμε με το χέρι να πάει παντού βάζουμε κάτω 2-3 κ.σ σάλτσα ντομάτας και βαζουμε γαλοπούλα σαλάμι αερος πιπεριά και τυριά που λιώνουν γκουντα και κασερι.Ψήνω στους 180 μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρει ωραίο χρώμα
Το ζυμαράκι αυτό φτάνει για τρία ταψάκια 30 εκ η το μεγάλο του φούρνου
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!!
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για ελληνικές πίτσες
Υλικά
Μπριζόλες χοιρινές ή πανσέτες προηγούμενης μέρας
2 πίτα για σουβλάκι
150 γρ. cheddar
150 γρ. ρεγγάτο
3-4 κ.σ. κέτσαπ
2 κ.σ. μαγιονέζα
2 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
Εκτέλεση
Τηγανίζουμε τις πίτες και τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί. Κόβουμε το κρέας σε πολύ λεπτές λωρίδες (σαν γύρο).
Βάζουμε στη μία πίτα κέτσαπ ενώ στην άλλη μουστάρδα.
Απλώνουμε το κρέας και τη ντομάτα καλύπτουμε τα τυριά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
Συμβουλή
Εγώ προτιμώ το cheddar σε συνδυασμό με την κέτσαπ και το ρεγγάτο με τη μαγιονέζα.
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο www.cookingbook.gr