ΥΛΙΚΑ:
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 αυγό
1/3 κούπας λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
250 γρ τυρί φετα τριμμένη
100 γρ κεφαλογραβιέρα τριμμένη
2 και 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες της χρήσεις
1/2 φλυτζάνι αλεύρι κίτρινο σταρένιο (προαιρετικά)
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
λίγη πάπρικα (προαιρετικά )
σουσάμι
λίγο γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Σε ένα μπόλ βάζουμε το γιαούρτι και την σόδα να σβήσει. Προσθέτουμε το αυγό, το λάδι, το αλάτι και την φέτα τριμμένη και την κεφαλογραβιέρα τριμμένη . Τέλος ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ζυμώνουμε τη ζύμη.
- Η ζύμη να είναι ελαφρώς κολλώδες. Αν είναι απαραίτητο, προσθέτουμε 1-2 κουταλιές της σούπας αλεύρι αλλά όχι περισσότερο. Αφήνουμε λίγο 30 λεπτά να ξεκουραστή η ζύμη μας ..
- Βάζουμε στο ταψί χαρτί ψησίματος.
- Με τα χέρια μας παίρνουμε ένα κομμάτι της ζύμης και με τα δάχτυλά μας διαμορφώνουμε το σχήμα από τα τυροπιτάκια μας .Με ένα πινέλο αλείφουμε τα τυροπιτάκια μας και μετά τα πασπαλίζουμε με σουσάμι .
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230 βαθμούς.
- Ψήνουμε 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν .
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο plathozymarakia.blogspot.gr