Γλυκα
Εύκολες καριόκες γεμιστές με γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Συνταγή από eisaimonadiki.gr
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο μπισκότα της επιλογής σου (εγώ χρησιμοποιώ digestive ή Παπαδοπούλου)
2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
100 γραμμάρια σπασμένα καρύδια
μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού της επιλογής σου
Για το σιρόπι:
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
λίγες σταγόνες λεμόνι
1 πορτοκάλι κομμένο στα 2
Για την επικάλυψη σοκολάτας:
80 γραμμάρια βούτυρο
Μία σοκολάτα γάλακτος ή μαύρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θα αρχίσουμε με το σιρόπι, γιατί πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου όταν θα το ρίξουμε μέσα στο μείγμα για τις καριόκες. Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, το λεμόνι και το πορτοκάλι κομμένο στα δύο. Αφήνουμε το σιρόπι μας να βράσει για 5-10 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα και το βγάζουμε από τη φωτιά για να κρυώσει μέχρι να φτιάξουμε το μείγμα με τα μπισκότα.
Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ, σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας ή τα βάζουμε σε ένα μπλέντερ για να μην χρειαστεί να σπάσουμε τα μπισκότα εμείς. Προσθέτουμε το κακάο, τη ζάχαρη άχνη, τη φρυγανιά και τη κανέλα. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και αφού σπάσουμε σε μεγάλα κομμάτια τα καρύδια, τα ρίχνουμε και αυτά μέσα.
‘Έπειτα παίρνουμε το σιρόπι μας και το ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στο μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει ένα σφιχτό μείγμα. Βάζουμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί και απλώνουμε πάνω το μείγμα με τα χέρια μας. Γεμίζουμε με το γλυκό κουταλιού ή τη μαρμελάδα, όλη την επιφάνεια και τυλίγουμε με τη λαδόκολλα μέχρι να γίνει ένα σφιχτό ρολό.
Το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει για 1-2 ώρες και συνεχίζουμε με τη σοκολάτα μας.
Λιώνουμε σε ένα μπρίκι ή στον φούρνο μικροκυμάτων, το βούτυρο μας και προσθέτουμε τη σοκολάτα μας να λιώσει καλά και βγάζουμε από το ψυγείο το ρολό. Το κόβουμε σε φέτες και τις περνάμε από τη σοκολάτα και τις τοποθετούμε σε μία ξεχωριστή λαδόκολλα. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες και έτοιμες οι καριόκες μας.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!