Συνταγές
Υπέροχο γλυκό του κουταλιού φράουλα γευστικό και με ωραίο λαμπερό χρώμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
800 γρ φράουλες
650 γρ ζάχαρη
1 κουτάλια σούπας χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τις φράουλες και τις βάζουμε σε νερό με λευκό ξύδι για ένα τέταρτο .
Τις ξεπλένουμε πολύ καλά αφαιρώ τα κοτσάνια και τα φύλλα και τις βάζουμε σε ένα μπολ με τη ζάχαρη .
Τις αφήνουμε τρεις με τέσσερις ώρες στο ψυγειο .
Τις βάζουμε στη φωτιά και όταν πάρουν βράση τις αφήνουμε δυο λεπτά βγάζουμε τον αφρό και αποσύρουμε την κατσαρόλα .
Βγάζουμε τις φράουλες αφήνουμε να χλιαρινει το σιρόπι και τις ξαναβαζουμε μέσα προσεχτικά .
Την άλλη μέρα τις ξαναβγάζουμε και βάζουμε το σιρόπι να δέσει μόνο του .
Κατόπιν βάζουμε πάλι προσεχτικά μέσα τις φράουλες ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και τις βράζουμε στο δυνατό για τέσσερα με πέντε λεπτά .
Οταν πάει να φουσκώσει τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και βγάζουμε πάλι τον αφρό που μαζεύει στην επιφάνεια μέχρι να καθαρίσει τελείως .
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για εύκολο ζελέ φράουλας.
Υλικά
300 γρ. φράουλες
300 γρ.Ζάχαρη
300 ml. Νερό
30 γρ.Ζελατίνη
Εκτέλεση
1. Βάζουμε σε ένα μπωλ τις φράουλες με τη ζάχαρη και αφήνουμε για 15 λεπτά .
2. Ρίχνουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό και αφήνουμε να διογκωθεί, περίπου 15 λεπτά
3. Βάζουμε στο μπλέντερ τη ζάχαρη και τις φράουλες και χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
4. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά τη ζελατίνη με προσοχή να μην τη βράσουμε .
5. Ενώνουμε τη ζελατίνη με το μείγμα της φράουλας.
6. Τοποθετούμε σε φόρμα για σοκολατακια το μείγμα και βάζουμε στο ψυγείο για δύο ώρες.
7. Ξεφορμάρουμε και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη τα ζελέ.
Credit: sovkusom.ru