Συνταγές
Πολύ ωραίο γλυκό και εύκολο τιραμισού – καλή σας απόλαυση!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Δέσποινα Αθηνέου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 πακέτα σαβουαγ 500 σαντιγί 1 ζαχαρουχο γάλα 1 κεσεδακι φυλαδεφια 1φλιτζάνια ζάχαρη αχνη 1 κουταλιά Νες καφε 500 γαλα φρεσκο λιγο κακαο για πασπαλίζμα.
Σε ενα μπολ Ρίχνουμε την σαντιγί την χτύπα με μετα
ρίχνουμε το κρεμα τιρη χτυπάμε ριχνο και το γαλα το ζαχαρουχο και την αχνη τα χτύπαμε ολα μαζη. Σε αλλο μπολ ρίχνουμε το φρεσκο γαλα ακατεύουμε τον νες καφε και 3 κουταλιές ζαχαρη κρυσταλλική
στην συνέχεια βαζουμε μια φορμα για τουρτα βρεχουμε τα σαβουαγ το ενα πακέτο και τα στρονουμε Ρίχνο την μιση κρεμα και στρονουμε από επάνω και τα αλλα σαβουαγ αφού τα βουτάμε στο γαλα βαζουμε την υπόλοιπη κρεμα απο επανω και την σΤρωνουμε
μετα την πασπαλίζουμε με μικρό σουρωτήρι το κακαο. Ψυγείο για 2 ωρες και ετοιμο για κέρασμα
Η Συνταγή είναι από Δέσποινα Αθηνέου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για εύκολο Τιραμισού
Συστατικά
150 γρ κρέμα γάλακτος
4 κουτ.σ άχνη ζάχαρη
1 κουτ γ βανίλια
3 κουτ.σ κρασί βινσάντο
200 ml καφές εσπρέσο ή στιγμιαίος
20 με 24 σαβαγιάρ
250 μασκαρπόνε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Χτυπάμε την κρέμα με τις 3 κουταλιές ζάχαρη μέχρι να να δέσουν, προσθέτουμε το μασκαρπόνε, την βανίλια και μια κουταλιά από το βινσάντο. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
2. Διαλύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη στον καφέ και προσθέτουμε το υπόλοιπο κρασί.
3. Μουσκεύουμε τα σαβαγιάρ μέσα στο μείγμα του καφέ .
4. Με κορνέ κάνουμε μια στρώση από την κρέμα από πάνω βάζουμε τα σαβαγιάρ, μετά πάλι κρέμα και πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο μέχρι να καλυφθεί. Το αφήνουμε για τουλάχιστον 15 λεπτά στο ψυγείο και είναι έτοιμο. Άμα θέλουμε βάζουμε τριμμένη σοκολάτα αντί για κακάο
Το διαβάσαμε εδώ