Υλικά:
- 5-6 μεγάλες πατάτες
- 8 αυγά
- Ένα φλιτζάνι γάλα
- 250 γραμμάρια μανιτάρια
- 1 μεγάλη πιπεριά
- 2-3 φέτες κομμένο σε κομματάκια αλλαντικό
- 100 γραμμάρια τριμμένο τυρί gouda
- Λάδι
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μέτριου πάχους φέτες. Τις ψευτο-τηγανίζουμε κι έπειτα τις απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Τηγανίζουμε ελάχιστα τα μανιτάρια και την πιπεριά κι έπειτα τ’ απλώνουμε πάνω από τις πατάτες μαζί με τα κομματάκια αλλαντικού. Τέλος ρίχνουμε το τριμμένο τυρί, το αλάτι και το πιπέρι.
Σ’ ένα μπολ σπάμε τ’ αυγά και μ’ ένα κουταλάκι τα «χτυπάμε» μέχρι να γίνουν μια ενιαία μάζα. Έπειτα χύνουμε το μείγμα μας στο ταψί όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται και προσθέτουμε την κούπα με το γάλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις για 30 λεπτά.
Με τι μπορείτε να συνοδέψετε την ομελέτα σας:
- Με ψωμί με σος βουτύρου και σκόρδου
- Με τζατζίκι
- Με σαλάτα εποχής (σπανάκι, μαρούλι)
Εγώ προσωπικά το σέρβιρα με σαλάτα μπρόκολο και οι περισσότεροι ενθουσιάστηκαν με τον εν λόγω συνδυασμό.
Καλό μαγείρεμα & καλή σας όρεξη! ?
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο tisfanistisfanikeoraio.wordpress.com