Συνταγές
Ντοματοκεφτέδες φούρνου – πολύ ωραία φτιαγμένες και πεντανόστιμες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ανδριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπωλ ρίχνω 4 μεγάλες ντομάτες σφιχτές (αφού πρώτα τις έχω κόψει σε μικρά κομματάκια), 1 καρότο τριμμένο, 1 κολοκυθάκι τριμμένο, 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο, 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 4 φύλλα φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένα, 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό, λίγο αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, 1/2 κούπα ελαιόλαδο, 2 κούπες σιμιγδάλι ψιλό (αν έχουμε πολλά ζουμιά συμπληρώνουμε κι άλλο), στην μύτη του κουταλιού ζάχαρη, 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν, μια κουταλιά της σούπας κέτσαπ, τρίμματα φέτας και ανακατεύω καλά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα ρίχνουμε με ένα κουτάλι το μείγμα μου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°.
Περιμένουμε μέχρι να πιάσει κρούστα…
Η Συνταγή είναι από Ανδριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για τον πιο νόστιμο ανοιξιάτικο ντάκο.
Υλικά
3 ΠΑΞΑΜΑΣ κριθαροκουλούρες από την Κρήτη
2 μεσαίες ντομάτες
Φέτα
Κάπαρη
Ελαιόλαδο
Ρίγανη
Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα πιάτο, (βαθύ ή ρηχό, ανάλογα με το στήσιμο που θέλουμε να κάνουμε). Τοποθετούμε τις κριθαροκουλούρες – μπορείτε αν θέλετε να τις μουλιάσετε πρώτα αν και δεν είναι απαραίτητο γιατί είναι μαλακές και αφράτες-.
Ψιλοκόβουμε την ντομάτα – εναλλακτικά μπορούμε να τις κάνουμε και ένα “πέρασμα” από ένα multi. Τοποθετούμε τις ντομάτες πάνω στις κριθαροκουλούρες, τρίβουμε την φέτα με το χέρι μας, προσθέτουμε την ρίγανη, την κάπαρη και τελειώνουμε με το ελαιόλαδο.