Ξεχωριστα
Θα σας μεθύσω..με καρύδα..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Γλυκιά και ηλιόλουστη αν και κρύα καλησπέρα σε όλη τη μπλογκογειτονιά που έχει βαλθεί να τρελάνει κόσμο με τις υπέροχες γεύσεις που δημιουργεί……..
Σήμερα λέω να πιούμε να μεθύσουμε, όχι με κοκτέιλ όμως…με ένα γλυκάκι σουρωμένο…χικ!
Γυρνώντας απ’ το γυμναστήριο, έκανα μια κλασσική στάση στο φούρνο για κουλούρι θεσσαλονίκης και το μάτι μου έπεσε σε κάτι ζηλευτά μεθυσμένα που ήδη κάναν την εμφάνισή τους ως γιορτινό γλυκάκι….
Άνοιξα και γω το φάκελο με τις συνταγές στον υπολογιστή μου, έκανα ένα ξεκαθάρισμα και βρήκα μια πανεύκολη συνταγή για μεθυσμένα με ινδοκάρυδο..
Μια τέλεια ζύμη, μια πανεύκολη εκτέλεση, λίγα υλικά….δηλαδή αγαπημένη συνταγή!
Την έφτιαξα λοιπόν:
Πρώτα το σιρόπι και το άφησα να γίνει χλιαρό:
- 3 κούπες ζάχαρη
- 2 κούπες νερό
- 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
- 2-3 σταγόνες έλαιο πορτοκάλι
Αφήνω να βράσει για 5 λεπτά και σβήνω τη φωτιά.
Για τη ζύμη:
- 2,5 κούπες λάδι
- 1 κουτάκι μπύρα
- 3 βανίλιες
- 1 κιλό αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
- 200γρ.καρύδια
- 1 φακελάκι ινδοκάρυδο