Υλικά
- 120 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 110 γραμμ. ζάχαρη καστανή
- 50 γραμμ. ζάχαρη κοινή
- 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1 βανιλίνη
- 230 γραμμ. μπανάνες ώριμες, πολτοποιημένες στο μούλτι
- 260 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 200 γραμμ. σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς με αέρα και βουτυρώνουμε καλά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ.
- Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύουμε με το σύρμα.
- Με το μίξερ στη μεγαλύτερη ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο με τα 2 είδη ζάχαρης.
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και τα ενσωματώνουμε στη ζύμη.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε σταδιακά την μπανάνα, την κανέλα, τη βανιλίνη και το αλεύρι.
- Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ όταν έχουμε ένα ομοιόμορφο και αφράτο κρεμώδες μίγμα.
- Ρίχνουμε και τις σταγόνες σοκολάτας και τις ενσωματώνουμε απαλά με μια ελαστική σπάτουλα.
- Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού.
- Ψήνουμε το κέικ στο κατώτερο ⅓ του φούρνου για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο του.