Γλυκα
Κέικ με ολόκληρο πορτοκάλι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Συνταγή από dailycious.gr
Υλικά
1 φλ. ελαιόλαδο ελαφρύ (ή 150 γρ. φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου + 50 ml ελαιόλαδο)
2 φλ. ακατέργαστη ζάχαρη
3,5 φλ. κοσκινισμένο αλεύρι (ή 2,5 φλ. αλεύρι και 1 φλ. κακάο για την σοκολατένια παραλλαγή)
4 κανονικά αυγά (ή 3 μεγάλα) σε θερμοκρασία δωματίου
1 μεγάλο ή 2 μικρά λεπτόφλουδα και ζουμερά πορτοκάλια, στο blender (χονδροαλεσμένα ή λεπτοαλεσμένα)
2 κ. γλ. baking powder
½ φλ. γάλα (πλήρες)
50 γρ. σταγόνες ή κομμάτια σοκολάτας υγείας (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνω κι αλευρώνω μία φόρμα για κέικ. Χτυπάω την ζάχαρη με το λάδι (ή το βούτυρο) μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
Μεταφέρω την ζύμη σε βουτυρωμένη κι αλευρωμένη φόρμα κι αν επιθυμώ ρίχνω από πάνω και τις σταγόνες σοκολάτας.
Για το κέικ γεωγραφίας (marbré), κρατώ στο δοχείο του μίξερ το 1/5 της ζύμης αφού αδειάσω την υπόλοιπη στην φόρμα, προσθέτω 3 κ.σ. κακάο και ¼ φλ. γάλα και χτυπάω για να φτιάξω το σοκολατένιο μέρος του κέικ. Κατόπιν το προσθέτω στην φόρμα και στριφογυρίζω ένα κουτάλι της σούπας στην ζύμη ενώ την ίδια στιγμή γυρίζω την φόρμα προκειμένου να δημιουργήσω τα περίφημα «νερά του μαρμάρου».
Μπες στο dailycious.gr για περισσότερες νόστιμες συνταγές!