Συνταγές
Όταν το κάνεις με την καρδιά σου πάντα πετυχαίνει
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα
5 αυγά
1μιση κούπα ζάχαρη
1 κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
2μιση κούπες αλεύρι ανακατεμένο με ένα φακελάκι μπεικιν και ξύσμα πορτοκάλι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε χτυπώντας καλά τα αυγά με την ζάχαρη. Κατόπιν, ρίχνουμε το λάδι, τον χυμό και το αλεύρι.
Ανακατεύουμε δυο κουταλιές κακάο με λίγο από το μείγμα και κάνουμε το κέικ μας δίχρωμο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις για 50 λεπτά.
Τέλος, το βγάζουμε από την φόρμα και βλέπουμε πόσο έχει φουσκώσει.
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τώρα μπορείς και εσύ! Εύκολες και γρήγορες συνταγές για το τραπέζι σου. Προτείνουμε ΚΕΙΚ ΚΑΡΌΤΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ
Η Συνταγή είναι της κ. Εύη Ρουσσοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα:
350 γρ. ηλιέλαιο ή ότι λάδι θέλετε
350 γρ. χυμό πορτοκάλι
1 κ.γλ. σόδα
1 κ.γλ. κανέλλα (προαιρετικά)
3 αβγά
500γρ.φαρινα
220γρ.ζαχαρη….
2 βανιλετες
2 καρότα τριμμένα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίς μίξερ με αυγοδάρτη, ανακατεύουμε τα υγρά υλικά με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει. Στη συνέχεια διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκάλι (προσοχή γιατί φουσκώνει και αφρίζει).
Έπειτα, ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά τις βανιλετες, τη κανέλα, το ξύσμα, τη φαρινα και τέλος το καρότο ανακατεύουμε απαλά με τη σπάτουλα. Στη συνέχεια, βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά μια φόρμα του κέικ στρογγυλή.
Τέλος, ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για 45 με 50 λεπτά ή στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις για 50 με 55 λεπτά.
Καλή επιτυχία. Η συνταγή είναι σε γραμμάρια και όχι σε κούπες, όποιος θέλει κούπες ας τις υπολογίσει. Η κούπα του καθενός παίρνει αλλά γραμμάρια….
Η Συνταγή είναι της κ. Εύη Ρουσσοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.