Συνταγές
Απίστευτη τρυφερή γεύση σουφλέ λεμόνι – Σούπερ απολαυστικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
160γρ κεφιρ
100γρ ζάχαρη
3 αυγά
40γρ χυμό λεμόνι
40γρ αλεύρι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλά ανακατευουμε κεφιρ, ζάχαρη,3 κρόκοι, χυμό λεμόνι και ξυζμα και στο τέλος το αλεύρι.
Χτυπαμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ανακατευουμε προσεκτικά με μίγμα να μην χάσει το όγκο.
Παράλληλα βράζουμε νερό.
Τα φορμακια βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε γύρω με ζάχαρη. Γεμίζουμε φορμακια με μίγμα τρία τέταρτα.
Τοποθετούμε σε ένα πυρέξ φορμακια γεμιζουμε μέχρι στην μέση με βραστό νερό. Και ψήνουμε στους 160 βαθμούς περίπου 35-40 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ
Υλικά για το κέικ
3αυγά
200 γρ.ζάχαρη
60 mlελαιόλαδο
170 γρ.ανθότυρο
220 γρ.Φαρίν Απ
70 γρ.αμύγδαλα αλεσμένα
–ξύσμα από 2 λεμόνια
–χυμός από 1 λεμόνι
1 κ.γ.εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.σ.κονιάκ
Άλλα υλικά
–ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός τα αυγά και τη ζάχαρη, για 2-3 λεπτά
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ανθότυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν
Προσθέτουμε το Φαρίν Απ, τα αμύγδαλα, το ξύσμα, το χυμό λεμονιού, το εκχύλισμα βανίλιας και το κονιάκ και συνεχίζουμε το χτύπημα για ½ λεπτό
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε στρογγυλή φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα
Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 40 λεπτά
Αφήνουμε να κρυώσει για 15-20 λεπτά και ξεφορμάρουμε
Πασπαλίζουμε το κέικ με ζάχαρη άχνη
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο alevri.com