Συνταγές
Τρελη αδυναμία τα χταποδάκια όπως κι αν μαγειρευτούν
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το χταπόδι στην κατσαρόλα το αφήνουμε να απορροφήσει όλα τα υγρά του. Το σβήνουμε με λίγο ξύδι…
ρίχνουμε 1/2 ποτ νερού κρασί λευκο, 1/2 ποτ νερού νερό, 1/2 ποτ νερού λάδι, 3 δαφνόφυλλα ,3-4 μπαχάρια . Το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, δεν ξανά βάζουμε νερό…..
τέλος το βγάζουμε από την φωτιά αφού είναι έτοιμο να το καρφώνουμε με το πιρούνι και να λιώνει… το κόβουμε κομμάτια ρίχνουμε πάνω ξύδι και ρίγανη ζουμάκι από την κατσαρόλα και σερβίρουμε…
όσο μένει στο ψυγείο τόσο ωραιότερο γίνεται..!! Στο ψυγείο μπορεί να παραμείνει και πάνω από μήνα, μιας και το χταπόδι δεν έχει αίμα και δεν χαλάει
Επιλέγετε χταπόδια ελληνικά γιατί απλά η γεύση του δεν υπάρχει!!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για κοτομπουκιές με παρμεζάνα
Είναι εύκολες και τα παιδιά τις λατρεύουν, ενώ επειδή ψήνονται στον φούρνο και όχι στο τηγάνι είναι και πολύ υγιεινές!
Υλικά
700 γρ. κοτόπουλο στήθος φιλέτο
100 γρ. φρυγανιά τριμμένη (γαλέτα)
100 γρ. παρμεζάνα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
χυμό από ένα λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές. Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, το λεμόνι, την μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την γαλέτα και την παρμεζάνα.
Ανακατεύουμε καλά. Βουτάμε τις μπουκίτσες πρώτα στο λαδολέμονο και μετά στο μείγμα γαλέτας-παρμεζάνας. Τοποθετούμε τις μπουκίτσες δίπλα δίπλα, σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μας.
Σερβίρουμε σκέτες, με πατάτες τηγανιτές ή ψητές και κάποια σος της αρεσκείας μας.