Συνταγές
Κουραμπιέδες γεμιστοί με μελομακάρονα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
ΥΛΙΚΆ για τα μελομακάρονα:
200 γρ χυμός πορτοκαλιού,
260 γρ ελαιόλαδο,
30 γρ βιταμ λιωμένο,
600 γρ αλεύρι γ.ο.χ,
15 γρ ζάχαρη άχνη,
1/2 κ.γ σόδα,
1/4 κ.γ κανέλα,
1/4 κ.γ γαρύφαλλα σκόνη,
ξύσμα από ένα πορτοκάλι.
ΣΙΡΌΠΙ:
250 γρ νερό,
350 γρ ζάχαρη,
1 πορτοκάλι κομμένο στα δύο,
2 ξυλάκια κανέλας,
50 γρ μέλι.
ΥΛΙΚΆ για τους κουραμπιέδες:
300 γρ βιταμ λιωμένο,
110 γρ ζάχαρη άχνη,
600 γρ αλεύρι γ.ο.χ,
1/2 κ.γ baking powder ,
1 βανίλια,
30 γρ κονιάκ.
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Ετοιμάζουμε το σιρόπι για τα μελομακάρονα βραζοντας όλα τα υλικά για 2 λεπτά ώστε να δέσει. Σε μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για τα μελομακάρονα ζυμωνοντας καλά να ομογενοποιηθουν τα υλικά.
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια (μπουκιτσες)και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Μόλις ψηθούν τα σιροπιαζουμε, (ζεστά σε κρύο σιρόπι ή το αντίστροφο).
Το πόσο θα σιροπιαστουν εξαρτάται από το πόσο μαλακά ή σκληρά τα θέλουμε. Ετοιμάζουμε τους κουραμπιέδες. Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθουν. Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και τα ανοίγουμε στην παλάμη μας σε μικρούς δίσκους.
Βάζουμε στη μέση ένα μελομακάρονο και κλείνουμε τη ζύμη πλάθοντας την απαλά σε μπάλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν. Τέλος τους βουτάμε σε μπόλικη ζάχαρη άχνη.
Μας δίνει γύρω στα 2 με 2.5 κιλά ανάλογα με το μέγεθος που θα τους δώσουμε. Καλή επιτυχία!