Συνταγές
Η καλύτερη σπιτική συνταγή για εύκολο γαλακτομπούρεκο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Κατερινα Παπαμακαριου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα:
1ποτηρι εβαπορε αραιωμενο,1φλυτζανι του ελλην. καφε σιμιγδαλι ψιλο,
1φλτζ. καφε ζαχαρη, 1 βανιλια, λιγο ξυσμα λεμονιου, 50γρβουτυρο& 50γρβιταμ, 2αυγα.
*1εβαπορε &ιση ποσοτητα νερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα βραζουμε σε σιγανη φωτια ανακατευοντας συνεχως, χωρις τ’αυγα φυσικα.
Οταν βρασει η κρεμα μας ριχνουμε τα αυγα καλα χτυπημενα, λιγο λιγο, ανακατευοντας πολυ καλα.
*Παντα σε καλα βουτυρωμενο ταψακι,με αλειμενα φυλλα με βιταμ
Στρωνουμε ενα ταψακι, με φυλλο κρουστας (το μισο απο το πακετο χρησιμοποιουμε), 5-6 φυλλακατω & τα υπολοιπα πανω.
Ψηνουμε στους180 για 3/4 & αφηνουμε να κρυωσει.
Φτιαχνουμε το σιροπι με 1 ποτ. ζαχαρη ,1 ποτ.νερο, βραζουμε μεχρι να δεσει καλα & στο τελοςπροσθετουμε λιγες σταγονες λεμονι.
Κατοπιν το ριχνουμε πανω απο το κρυο γλυκο μας.
Η Συνταγή είναι από Κατερινα Παπαμακαριου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τώρα μπορείς και εσύ! Εύκολες και γρήγορες συνταγές για το τραπέζι σου. Προτείνουμε Κουρκουμπίνια
Υλικά
500 γρ. φύλλο κρούστας
1/2 φλ. μαργαρίνη
λάδι για το τηγάνισμα
Για το σιρόπι
2 1/2 κούπες ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό
1 βανίλια
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
Οδηγίες
30 Minutes
Στρώνουμε τα φύλλα δύο-δύο βουτυρώνοντας ανάμεσα τους.
Διπλώνουμε στη μέση, βουτυρώνουμε πάλι
Και ύστερα τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό.
Βρέχουμε στην άκρη για να κλείσει καλά.
Βάζουμε τα ρολά στο ψυγείο για να σφίξουν.
Τα κόβουμε σε μέγεθος μπουκιάς
Και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά για 5 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα τα κουρκουμπίνια λίγα λίγα και αφήνουμε 2-3 λεπτά να σιροπιαστούν καλά.
ΠΗΓΗ