Υλικά
Για τη ζύμη (14 μικρές ή 6 μεγάλες κρέπες):
- 1 1/3 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/3 φλιτζ. ζάχαρη
- 1 1/2 φλιτζ. γάλα
- 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 1/4 φλιτζ. χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- λίγο βούτυρο για το τηγάνι
Για τη γέμιση:
- μαρμελάδα φράουλα (ή πραλίνα ή τυρί κρέμα)
- μπισκότα σοκολάτας (γεμιστά ή απλά), χοντροσπασμένα
Για την επικάλυψη:
- 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο
Εκτέλεση
Για τη ζύμη:
Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι και το βούτυρο, και ανακατεύετε καλά.
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το προσθέτετε και αυτό στο μπολ. Ανακατεύετε (κατά προτίμηση με σύρμα για να μην μείνουν καθόλου σβώλοι).
Καλύπτετε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Αφού το βγάλετε από το ψυγείο, ζεσταίνετε 1 μικρό κομματάκι βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε λίγο από το μείγμα της κρέπας στο κέντρο του τηγανιού.
Με γρήγορες κυκλικές κινήσεις του τηγανιού, απλώνετε το μείγμα σε όλο το τηγάνι (ώστε να δημιουργηθεί ένα λεπτό στερεό στρώμα).
Το αφήνετε να ψηθεί για 1′, το γυρίζετε με προσοχή και από την άλλη πλευρά και ψήνετε για μερικά δευτερόλεπτα ακόμα. Βγάζετε την κρέπα σε ένα πιάτο.
Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία, μέχρι να τελειώσει το μείγμα (βάζοντας πάντα λίγο βούτυρο στο τηγάνι πριν προσθέσετε νέο μείγμα).
Για την επικάλυψη:
Λιώνετε σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά τη σοκολάτα με το βούτυρο και ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί.
Σύνθεση:
Αλείφετε τις κρέπες με μαρμελάδα, πραλίνα ή τυρί κρέμα και πασπαλίζετε με μπόλικο τριμμένο μπισκότο.
Τις τυλίγετε σε ρολό και τις περιχύνετε με τη ζεστή σοκολάτα γάλακτος. Καταναλώνετε αμέσως.
Tip1: Η πρώτη κρέπα έχει πάντα λιγότερο καλή υφή από τις επόμενες. Η γεύση της, ωστόσο, είναι εξίσου καλή.
Tip2: Το τηγάνι που θα βάλετε τις κρέπες πρέπει να έχει κάψει πολύ καλά, ενώ το βούτυρο που θα βάζετε πριν από κάθε κρέπα πρέπει να είναι ελάχιστο για να μην βγουν βαριές οι κρέπες.
Tip3: Το κοσκινισμένο αλεύρι είναι σημαντική προϋπόθεση για να γίνουν οι κρέπες σας ελαφριές.
Tip4: Χρησιμοποιήστε μια κουτάλα σούπας ως μεζούρα για να ρίχνετε πάντα την ίδια ποσότητα μείγματος στο τηγάνι. Έτσι, όλες οι κρέπες σας θα έχουν ίδιο πάχος.