Οσπρια
Όπως τα’ λεγε και η Πόντια γιαγιά.. Λάχανα με φασούλια έχει σήμερα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Εύα Βλάχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1 ξερό κρεμμύδι+2 φρέσκα
2 μέτρια καρότα, (φέτες)
1 κούπα μαύρα φασόλια
1 κούπα βρασμένο κέιλ
1 κούπα σάλτσα ντομάτας
1 κτσ. πελτέ, λίγο σκόρδο
ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Μουλιάζουμε αποβραδίς τα φασόλια, ξεπλένουμε και στραγγίζουμε. Τα βράζουμε σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν, στραγγίζπουμε, (κρατάμε το ζουμί τους).
Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, σκόρδο, καρότα, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, πελτέ και σάλτσα ντομάτας, βάζουμε και ζουμί από τα φασόλια.
Βράζουμε τη σάλτσα, βάζουμε τα φασόλια και το κέιλ, σε 5′ κλείνουμε και έτοιμο.
*Το φαγητό αυτό γίνεται με μαύρα ποντιακά λάχανα. Αν δεν έχετε καλύτερα να βάλετε το άσπρο το καρμπολάχανο.
Γίνεται εξ ίσου νόστιμο.
Μαύρα λάχανα μπορείτε να βρίσκετε στη λαϊκή.
Η Συνταγή είναι από Εύα Βλάχου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για κρεατόσουπα με χειμωνιάτικα λαχανικά.
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά
Υλικά
½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο, (κατά προτίμηση από ποντίκι ή σπάλα), κομμένο σε μερίδες
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
½ σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
6 άσπρα μανιτάρια, ψιλοκομμένα
2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
1 πράσο, ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
200 γρ. άσπρο λάχανο, ψιλοκομμένο
1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Βοδινού
1 φλ. κριθαράκι χονδρό
1 κτσ. πελτές ντομάτας
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μία καυτή κατσαρόλα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας. Στη συνέχεια, ρίχνουμε όλα τα λαχανικά και ανακατεύουμε, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
Προσθέτουμε κατόπιν τον ζωμό, το κριθαράκι, τον πελτέ και 8 φλ. νερό. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 30΄ με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσουν το κρέας και το κριθαράκι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Tip: Μπορούμε να προσθέσουμε στη σούπα ντοματίνια τσέρι, για περισσότερη γεύση και χρώμα.