Συνταγές
Και σε όσους δεν αρέσει το κουνουπίδι σαν τουρσί θα το λατρέψετε – Ζωγραφιά!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ότι έχει σχέση με τουρσί μου αρέσει πολύ
Η Συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Κουνουπίδι, καρότο, σκόρδο, σέλινο
καυτερές πιπεριές προαιρετικά.
Για την άρμη
Σε κάθε λίτρο νερό βάζουμε
1 κουταλιά σούπας χοντρό αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Μισό κ.γλ. λεμόντουζο (ξινό)
1 φλ καφέ ξύδι
Μισό φλ. καφέ ελαιόλαδο .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Γεμίζουμε ενα βάζο με κουνουπίδι
σε κομματάκια και ενδιάμεσα καρότο, σκόρδο, σέλινο και πιπεριά καυτερή
αν σας αρέσει.
( επάνω έβαλα και λίγα ντοματίνια για συμπλήρωμα)
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά
αλάτι, ξύδι, ελαιόλαδο, ξυνό
και το νερό κρύο.
Σε 10 μέρες είναι έτοιμο .
Αξίζει πραγματικά.
Η Συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ανακαλύψτε συνταγές μαγειρικής.. Μπες τώρα στην κουζίνα και φύγαμε για κρεατότουρτα Κρητική
Υλικά
* 1 κιλό κατσίκι
* 1 κιλό μυζήθρα
* 100 γραμ. στάκα
* 100 γραμ. βούτυρο
* αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
* 1 λεμόνι
* 50 γραμ. σουσάμι
Υλικά για το ζυμάρι:
* 1 κιλό αλεύρι
* 30 γραμ. μαγιά μπύρας
* 2 αυγά
* 100 γραμ. ελαιόλαδο
* 100 γραμ. γιαούρτι
* 100 γραμ. γάλα
* ζωμό απο κατσίκι όσο σηκώσει
* λίγο δυόσμο
Εκτέλεση:
Βράζουμε το κατσικάκι μας καλά,έπειτα το κρυώνουμε και το ψιλοκόβουμε.
Φτιάχνουμε το ζυμάρι και ανοίγουμε το φύλλο.
Σε ένα ταψί τοποθετούμε ένα φύλλο,το οποίο κατά μήκος και κατά πλάτος πρέπει να περισσεύει από το ταψί περισσότερο από 5 πόντους.
Στρώνουμε το 1/3 από το κρέας και το 1/3 από την μυζήθρα. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο για τρείς φορές.Αλείφουμε με στακοβούτηρο,σκεπάζουμε με το τελευταίο ζυμάρι,το αυγώνουμε.
Έπειτα πασπαλίζουμε με το σουσάμι και το ψήνουμε για 2 ώρες περίπου στους 160ο C.
ΠΗΓΗ: www.allinchania.gr