Συνταγές
Λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
1 μεγάλο λάχανο
½ κιλό χοιρινό κιμά
250 gr. μοσχαρίσιο κιμά
3 φλ. του τσαγιού ρύζι για γεμιστά
2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
Μαϊντανό, άνηθο
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
Νερό
Αλάτι, πιπέρι
Για το αυγολέμονο
3 κρόκους αυγών
¼ φλ. χυμό λεμονιού
2 κ.σ.κορν φλάουρ
½ φλ.κρέμα γάλακτος
Ζωμός από το φαγητό
Εκτέλεση
Βράζουμε το λάχανο σε κατσαρόλα με νερό μέχρι να μαλακώσει.
Ενώνουμε τα υλικά της γέμισης.
Αφαιρούμε ένα-ένα τα φύλλα και γεμίζουμε με τη γέμιση. Τοποθετούμε τους λαχανοντολμάδες στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι, το νερό , πιπέρι και αλάτι. Καλύπτουμε με ένα πιάτο και βράζουμε σε σιγανή φωτιά.
Για τη σάλτσα βράζουμε σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ζωμό από το φαγητό. Χτυπάμε τους κρόκους με το λεμόνι και το κορν φλάουρ, αλάτι, πιπέρι και τα ρίχνουμε στο ζωμό ανακατεύοντας μέχρι να πήξει. Περιχύνουμε το φαγητό με τη σάλτσα και σερβίρουμε.