Συνταγές
Άκρως χειμωνιάτικο φαγητό για σήμερα – λάχανο με χοιρινό !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έβρασα λίγο για 10 λεπτά το κρέας μου στη χύτρα στην κατσαρόλα μισό φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Ένα κρεμμύδι τριμμένο φρέσκια ντομάτα αλάτι Ιμαλαΐων ρίγανη πολύ των μπαχαρικών δεν είμαστε εδώ απλά πράγματα
άφησουμε να ροδισει το κρέας και πρόσθεσα και το λαχανο κομμάτια
άφησουμε το φαγητό μου να βράσει στο πετρογκαζ σε μέτρα φωτια
Από πανω μπούκοβο
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Λαχανοντολμάδες με κρέμα
ΥΛΙΚΑ
1 μεγάλο λάχανο
½ κιλό χοιρινό κιμά
250 gr. μοσχαρίσιο κιμά
3 φλ. του τσαγιού ρύζι για γεμιστά
2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
Μαϊντανό, άνηθο
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
Νερό
Αλάτι, πιπέρι
Για τη κρέμα
2 κουταλιές βούτυρο
3 κουταλιές αλεύρι
2 φλυτζάνια ζωμό από το φαγητό
1 ποτήρι γάλα εβαπορέ
½ κούπας λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
1 κρόκο αυγού
Εκτέλεση
Βράζουμε το λάχανο σε κατσαρόλα με νερό μέχρι να μαλακώσει.
Ενώνουμε τα υλικά της γέμισης.
Αφαιρούμε ένα-ένα τα φύλλα και γεμίζουμε με τη γέμιση. Τοποθετούμε τους λαχανοντολμάδες στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι, το νερό , πιπέρι και αλάτι. Καλύπτουμε με ένα πιάτο και βράζουμε σε σιγανή φωτιά.
Για τη κρέμα φτιάχνουμε μία μπεσαμέλ ελαφριά βάζοντας σε κατσαρολάκι στη φωτιά το βούτυρο , το αλεύρι, το ζωμό το γάλα και αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε το κρόκο με το λεμόνι και το ρίχνουμε στη κρέμα.
Περιχύνουμε το φαγητό με τη κρέμα και σερβίρουμε.