Συνταγές
Κέικ νηστίσιμο χωρίς λάδι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Stella Papantoniou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα:
300 γραμμάρια ζάχαρη
300 γραμμάρια αλεύρι φαρινα
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού με το ξύσμα του
2 φακελάκια ινδική καρύδα (ινδοκάρυδο) από 150 γραμμάρια το καθένα
1 φακελάκι μπέικιν παουντερ
1 φακελάκι τρούφα
Λίγα αποξηραμένα φρούτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το νερό και τον χυμό, μαζί με την ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Κατόπιν ρίχνουμε στο υγρό μείγμα το ινδοκάρυδο το μπέικιν και το αλεύρι.
Ανακατεύουμε με μία Μαρίζ μέχρι όλα τα υλικά να γίνουν ένα πηχτό και στέρεο μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε αντικολλητικο ταψί 26 εκατοστά με σούστα.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 50 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από Stella Papantoniou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η σπιτική κουζίνα μπορεί και σου προσφέρει τα πιο νόστιμα πιάτα.
Ανακαλύψτε τώρα συνταγές για όλα τα γούστα!
Λαχταριστό κέικ πορτοκαλιού χωρίς βούτυρο και λάδι
Υλικά
160 γραμμάρια αλεύρι
450 ml γάλα
50 ml χυμό πορτοκαλιού
130 γραμμάρια ζάχαρη
4 αυγά
1 φλούδα πορτοκαλιού
1 βανίλια
1κ. σούπας ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Χτυπάμε με ένα μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε ένα παχύρευστο μίγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, τη βανίλια και την τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά.
Εν τω μεταξύ αναμιγνύουμε το γάλα σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με το χυμό πορτοκαλιού και το προσθέτουμε στο μίγμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1ώρα.
Όταν το κέικ είναι έτοιμο πασπαλίζουμε ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.