Συνταγές
Φτιάξετε αυτό το λαχταριστό, δροσιστικό, αλλά light παγωτό σορμπέ λεμόνι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Οι Συνταγές της Κυριακής”.
ΥΛΙΚΑ
1 1/2 Κούπας νερό
1 κούπα ζάχαρη
1 λεμόνι το ξύσμα του
1 κούπα χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε σε ένα κατσαρολακι τη ζάχαρη με το νερό, αφού κρυώσει λίγο ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού και το βάζουμε σε ένα ανοξείδωτο μπολ στην κατάψυξη (θέλει ανά μισή ώρα ανακάτεμα με ένα πιρούνι)
αφού παγώσει ελαφρώς το χτυπάμε στο μίξερ καλά
το βάζουμε στην κατάψυξη σε ένα ταπερ…
Σερβίρετε το με λίγο δυόσμο και απολαύστε το
ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Η Συνταγή είναι από “Οι Συνταγές της Κυριακής”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Μέλι – λεμόνι frozen yogurt.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
230 γρ. μέλι
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
1/3 κουταλάκι αλάτι
Εκτέλεση Συνταγής
Σε μία κατσαρόλα ανακατεύουμε καλά πάνω σε χαμηλή φωτιά το μέλι, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι.
Μόλις λιώσει το μέλι και ενωθούν τα υλικά τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε το γιαούρτι στο μείγμα και το χτυπάμε με το μίξερ να ομογενοποιηθούν πολύ καλά τα υλικά.
Δοκιμάζουμε τη γεύση του και αν δε θέλουμε να προσθέσουμε κάτι επιπλέον το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να σταθεροποιηθεί ελαφρά (1/2-1 ώρα περίπου, εξαρτάται από την ψύξη).
Τότε το βγάζουμε από την κατάψυξη και το χτυπάµε µε µίξερ να αφρατέψει καλά. Ξαναπαγώνουµε και επαναλαµβάνουµε την ίδια διαδικασία ανά 1/2-1 ώρα 3-4 φορές τουλάχιστον αν θέλουµε το frozen yogurt να είναι πιο αφράτο.
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο www.foodrevolution.gr