Συνταγές
Ελαφριά και νόστιμη μακαρονοσαλάτα για το βράδυ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 πακέτο ζυμαρικά εγώ έβαλα κοχυλι
5-6 ντοματίνια κομμένα στην μέση
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
2 καρότα κομμένα σε μικρά κυβάκια
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Λίγο μαιντανό
5-6 ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες σε ροδέλες
Λάδι αλάτι
1 κ.γ μουστάρδα
Εκτέλεση
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά τα κρυώνω και τα βάζουμε σε σαλατιερα. Βράζουμε για 2 λεπτά τα καρότα οπως τα έχουμε ψιλοκομμενα τα κρυώνω
τα προσθέτουμε στα μακαρόνια προσθέτουμε την πιπεριά τα ντοματίνια τις ελιές το κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό
Χτυπάω στο σεικερ το λάδι με την μουσταρδα και το ρίχνουμε πάνω από τα μακαρόνια ανακατέυω να πάει παντού
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ετοιμάστε μόνοι σας γρήγορα πιάτα και απολαύστε τον υπόλοιπο χρόνο τρώγοντάς τα.
Μακαρονάδα με λιαστές ντομάτες, ξερό ανθότυρο και μάραθο
Υλικά
1 πακέτο (500 γρ.) σπαγκέτι
200 γρ. λιαστές ντομάτες από βαζάκι, συντηρημένες σε λάδι, καλά στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
1 κουτ. γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ ή 1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
1½ φλιτζ. τσαγιού πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσια, κομμένες στη μέση
60 ml ελαιόλαδο (προτιμήστε ένα κρητικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο)
Για το σερβίρισμα
150 γρ. ξερός ανθότυρος ή ξερή μυζήθρα
1/2 ματσάκι μάραθος (ή άνηθος), ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Μερίδες 4
Προετοιμασία 15΄ Μαγείρεμα 10΄
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά αλ ντέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες, το τζίντζερ, τις ελιές και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρισμα: Μοιράζουμε τα μακαρόνια στα πιάτα. Πάνω από κάθε μερίδα τρίβουμε το τυρί στη χοντρή πλευρά του τρίφτη (εκεί που τρίβουμε τις ντομάτες) και σκορπίζουμε τον ψιλοκομμένο μάραθο (ή άνηθο). Σερβίρουμε αμέσως.
Συνταγή ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΕΣΚΙΑΣ
Φωτογραφίες ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ