Συνταγές
Χρυσαφένια μακαρονόπιτα για σήμερα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Xrusafoula Tsionou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο μακαρόνια, (νούμερο 6)
500 γρ. τυρί φέτα
2-3 φέτες μπέικον
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Φύλλο χωριάτικο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα βαθιά με αλατισμένο νερό για 10 λεπτά.
Ύστερα, αφού βράσουν τα μακαρόνια τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένετε καλά. Παίρνουμε μια λεκάνη και βάζουμε μέσα τα μακαρόνια, την φέτα θρυμματισμένη, το μπέικον κομμένο σε κομματάκια, λάδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα στρογγυλό ταψί το οποίο το έχουμε λαδώσει βάζουμε από κάτω δύο φύλλα και ρίχνουμε την γέμιση. Ύστερα από πάνω βάζουμε αλλά δύο φύλλα.
Ύστερα ρίχνουμε από πάνω λίγο λάδι και λίγο φέτα τριμμένη και την ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα.
Η Συνταγή είναι από Xrusafoula Tsionou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Μακαρονοσαλάτα με μουσταρδομαγιονέζα: έτοιμο σε 15′.
Συνταγή από thatseat.blogspot.gr
ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας σας, (πέννες, βίδες, κοφτά κτλ)
2 πιπεριές φλωρίνης
1 αγγούρι
2 ντομάτες
2-3 κουταλιές καλαμπόκι
κασέρι σε κύβους
Για τη σος: 5 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
2 κουταλιές μουστάρδα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά νερό
1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη
άλατι, πιπέρι
λίγο μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και με 2 κουταλιές της σούπας λάδι μέχρι να μαλακώσουν.
Τα σουρώνουμε, ρίχνουμε λίγο κρύο νερό και τα βάζουμε στη σαλατιέρα. Πλένουμε και κόβουμε μεσα και τα λαχανικά.
Ετοιμάζουμε τη σος: ανακατεύουμε σε ένα μπόλ όλα τα υλικά εκτός από τον μαϊντανό. Περιχύνουμε στη σαλατιέρα κι από πάνω πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
Ανακατεύουμε και απολαμβάνουμε.
Βρείτε κι άλλες νόστιμες συνταγές στο http://thatseat.blogspot.gr