Υλικά
1 κιλό πορτοκάλια
1.200 γραμ. ζάχαρη
ξύσμα από φρέσκο τζίντζερ (όσο θέλουμε)
1 λεμόνι
2 1/2 λίτρα νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Κόβουμε τα πορτοκάλια στα τέσσερα τα στίβουμε και στη συνέχεια κόβουμε το κάθε κομμάτι σε λεπτά μπαστούνια.
Βήμα 2
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το χυμό από τα πορτοκάλια που στίψαμε προηγουμένως, μαζί με το νερό και τα κομμένα μπαστούνια των πορτοκαλιών και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί.
Βήμα 3
Κατά διαστήματα ξαφρίζουμε αν χρειαστεί.
Βήμα 4
Αφού πάρουν μία καλή βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά προσθέτοντας και το χυμό λεμονιού.
Βήμα 5
Αμέσως μετά και αφού έχει σχεδόν δέσει η μαρμελάδα μας ρίχνουμε το ξύσμα τζίντζερ ανάλογα πόσο πιπεράτη θέλουμε τη γεύση της μαρμελάδας μας και τέλος τη ζάχαρη.
Βήμα 6
Αφήνουμε για ακόμη 20 λεπτά μέχρι να λιώσει και η ζάχαρη και να πάρει μία καλή βράση και πάλι πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά οριστικά.
Βήμα 7
Γεμίζουμε με τη μαρμελάδα τα αποστειρωμένα βάζα μας, τα οποία και γυρίζουμε με το καπάκι ανάποδα μέχρι να κρυώσει η μαρμελάδα.
Βρείτε κι άλλες νόστιμες συνταγές στο http://nostimada.gr