Υλικά
8 αυγά
8 κουταλιές καρύδι ψιλοκομμένο
8 κουταλιές σιμιγδάλι
8 κουταλιές ζάχαρη
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
κανέλα
γαρύφαλλο
λίγο βούτυρο
2 βανίλιες
Υλικά για το σιρόπι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι νερό
1 φέτα λεμονιού
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και τις βανίλιες μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, ένα κουταλάκι κανέλα, γαρύφαλλο τριμμένο στη μύτη του κουταλιού και το καρύδι.
Αλείφουμε με το βούτυρο τη φόρμα η το ταψί που θα ψήσουμε τη μελαχρινή, βάζουμε το μείγμα και ψήνουμε τη μελαχρινή στους 175 βαθμούς για τρία τέταρτα περίπου μέχρι να γίνει μελαχρινή αλλά όχι αραπίνα!
Στο μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας ένα φλιτζάνι ζάχαρη με μισό φλιτζάνι νερό και μια φέτα λεμονιού για 10 λεπτά και όταν ετοιμαστεί η μελαχρινή μας την περιχύνουμε με το σιρόπι.