Συνταγές
Μία διαφορετική συνταγή για μελομακάρονα γεμιστά με καρύδια και σοκολάτα ή σκέτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
2 φλιτζάνια βούτυρο,1 φλιτζάνι ηλιέλαιο, χυμός ενός πορτοκαλιού στον οποίο διαλύουμε δυο κουταλακια σόδα, ένα πορτοκάλι που το ξεπικριζουμε τρείς φορές και το πολτοποιουμε,1φλιτζανι ζάχαρη, τρείς κουταλιές μέλι,δυο κουταλακια κανέλα,ένα κουταλάκι γαρύφαλλο,1 φλιτζάνι σιμιγδαλι ψιλό,4 κουταλάκια μπέικιν, 1κιλο με 1200 αλεύρι για όλες τις χρήσεις,ένα σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ κανέλας
Για την γέμιση:
καρύδια τριμμένα, σοκολάτα κουβερτουρα ψιλοκομμένη
Για το σιρόπι:
6 φλιτζάνια ζάχαρη, 2 1/2 ποτήρια νερό,3/4 του φλιτζανιου μέλι, ξύλο κανέλας,το χυμό ενός μανταρινιού και την φλούδα του, δυο κουταλιές γλυκόζη
Για το πασπαλισμα:
καρύδια ψιλοτριμμενο μαζί με λίγη σκόνη κανέλας, μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο,το ηλιέλαιο,την ζάχαρη για πέντε λεπτά.
Προσθέτουμε το πολτοποιημένο πορτοκάλι,τον χυμό πορτοκαλιού,το μέλι ,το κονιάκ και χτυπάμε.
Τέλος ρίχνουμε το σιμιγδάλι , κανέλα, γαρύφαλλο, αλεύρι. Δεν ζυμωνουμε πολύ
Πλάθουμε μικρα μελομακάρονα,πλαταινουμε και βάζουμε λίγη γέμιση. Κλείνουμε καλά.
Τα τσιμπάμε με τσιμπιδακι και τα ψήνουμε,να ροδισουν καλά
Τα σιροπιαζουμε την επόμενη μέρα
Βράζουμε το σιρόπι για τέσσερα λεπτά. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και ρίχνουμε λίγα λίγα τα μελομακάρονα. Τα σιροπιαζουμε για ένα με δύο λεπτά.
Τα βάζουμε σε πιατέλα και τα περιχυνουμε με μέλι και καρύδια
Γίνονται 50- 70 μελομακάρονα, ανάλογα το μέγεθος
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρέσουν!
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!