Συνταγές
Φοβερό μιλφέιγ θεϊκό – όλοι το λατρεύουμε
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Karamanou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
2 πακέτα σφολιατινια
Κρέμα
1 λίτρο γάλα πλήρες
1 1/3 φλ.τσ.αλευρι
1 φλ.τσ.ζαχαρη
4 αυγά
2 βανιλλινες
1 κ.σουπ.βουτυρο
Κρέμα γάλακτος 200γρ.,35%λιπαρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ένα φακελάκι garni σαντιγύ φυτική.
Φτιάχνουμε την κλασσική πατισερρί και αφού κρυώσει καλά προσθέτουμε τη σαντιγύ και ανακατεύουμε.
Στο μακρόστενο τάπερ στρώνουμε:
Σφολιατινια -κρεμα-σφολιατινια -κρεμα.
Από πάνω βάζουμε το χτυπημένο garni και τριμμένα σφολιατινια ,με άχνη
Η Συνταγή είναι από Litsa Karamanou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για μιλφέϊγ νηστίσιμο
Συνταγή από myrizeiglykiamanoula.blogspot.gr
ΥΛΙΚΑ
* 500 ml φυτική κρέμα γάλακτος
* 1 πακετο cream crakers (αν προτιματε σικάλεως)
* Ζάχαρη άχνη
* Κανέλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει σαντιγύ. Τοποθετούμε σ’ ένα μικρό ορθογώνιο ταψάκι ή τάπερ 1 στρώση κράκερς (υπολογίστε περίπου 6-8 κράκερς). Βάζουμε τη μισή δόση σαντιγύ.
Στρώνουμε αλλή μια σειρά κράκερς και απο πανω την υπόλοιπη σαντιγύ. Τρίβουμε απο πάνω 4 – 5 κράκερς και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να αντικαταστήσετε την φυτική κρέμα γάλακτος με γάλα καρύδας, θα χρειαστεί περισσότερη ζάχαρη άχνη στο χτύπημα, αλλά η γεύση ξεφεύγει πολύ!
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο myrizeiglykiamanoula.blogspot.gr