Συνταγές
Ωραιότατο φαγητό!! Σήμερα το μενού έχει πολύ νόστιμο λαχανόρυζο κοκκινιστό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Σοφια Κτενιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα
1 λάχανο μικρό κομμένο σε μέτριες λωρίδες 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 3 καρότα σε ροδελες ελάχιστος μαϊντανός ψιλοκομμένος 3/4 φλ.ελαιολαδο 1 κουτί ντοματακια ψιλοκομμένα η 3 κ.σ.πελτε αλάτι πιπέρι 1 φλ.ρυζι Καρολίνα η γλασε πλυμένο και στραγγισμενο 1 κύβο λαχανικών.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
τσιγαριζουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο προσθέτουμε τον πελτέ το λάχανο αρκετό νερό τα καρότα τον μαϊντανό και αλατοπιπερωνουμε.
αφηνουμε να βράσουν 20 προσθέτουμε ζεστό νερό ανάλογα ποσά υγρά έχει η κατσαρόλα μαςτον κύβο και ρίχνουμε το ρύζι.
αφηνουμε να βράσει για 15 λεπτά περίπου φροντίζοντας να ανακατεύουμε συχνά για να μην πιάσει αποσύρουμε από το μάτι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα.
επειτα από 10 είναι έτοιμο το συνοδεύουμε με τυρί φέτα τρώγεται ευχάριστα χλιαρό παρέα με χωριάτικο ψωμί φαγακι απλό αλλά τόσο πολύ νοστιμο
Η Συνταγή είναι από Σοφια Κτενιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ανακαλύψτε συνταγές μαγειρικής.. Μπες τώρα στην κουζίνα και φύγαμε για μοσχαράκι κοκκινιστό γιαουρτλού
Υλικά
1 1/2 κιλό μοσχαράκι ελιά ή σπάλα κομμένο σε μικρές μερίδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κονκασέ ή 3 φρέσκες τομάτες ψιλοκομμένες
1 κουτ. σούπας πελτέ τομάτας
1 ματσάκι δυόσμο
2 καρότα κομμένα σε κυβάκια
2 κόκκινες πιπεριές σε κυβάκια
1 πράσινη πιπεριά σε κυβάκια
1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
1 κούπα λάδι
Για τη σάλτσα γιαουρτλού
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
1 κουταλιά σούπας ξύδι
λίγο λάδι
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
Οδηγίες
Βράζουμε το μοσχαράκι και ξαφρίζουμε μέχρι να σταματήσει να βγάζει αφρό. Το σουρώνουμε.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε όλα τα λαχανικά, ρίχνουμε και το μοσχαράκι και σβήνουμε με το κρασί.
Μεταφέρουμε όλο αυτό το μίγμα σε μία γάστρα, ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό, λίγο λαδάκι ακόμα και ψήνουμε με σκεπασμένο καπάκι για 1,5-2 ώρες μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του και μαλακώσει το κρέας.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σάλτσα γιαουρτλού, ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Αφού βγάλουμε το φαγητό από το φούρνο, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα γιαουρτλού και ανακατεύουμε ελαφρά.
Σερβίρουμε αυτό το πεντανόστιμο και δροσιστικό φαγητό με πιλαφάκι.
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο cookpad.com/