Συνταγές
Τέλειες μπάρες με βρώμη – πολύ νόστιμες. Καλή σας απόλαυση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Anastasia Sasa – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λοιπόν στο μπλέντερ βάζουμε
1 κούπα βρώμη, μια χούφτα αμύγδαλα τα έκανα σκόνη και μετά πρόσθεσα μια χούφτα νιφάδες βρώμη.
Μετά πρόσθεσαμε γάλα (με το μάτι να γίνει ένας χυλός)
1 κσ μέλι , 1 κσ ταχίνι
1 βανίλια, 1 κσ κανέλα, ξύσμα πορτοκαλιού και 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ.
Άπλωνουμε τη ζύμη σε ένα ταψάκι με μια λαδόκολλα και ψηνουμε για 20′ περίπου στους 180 βκ
Είναι πολύ υγιεινές χωρίς ζάχαρη χωρίς βούτυρο και είναι πεντανόστιμες
Η Συνταγή είναι από Anastasia Sasa – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τώρα μπορείς και εσύ! Εύκολες και γρήγορες συνταγές για το τραπέζι σου. Προτείνουμε μπάρες δημητριακών με ταχίνι
Υλικά
300 γρ. ταχίνι
150 γρ. ταχινι με μέλι
200 γρ. μέλι
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (λιωμένη σε μπεν μαρί)
50 γρ. φυστίκια Αιγίνης
150 γρ. δημητριακά
200 γρ. βρώμη
100 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα (ψιλοκομμένα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το μέλι, προσθέτουμε το ταχίνι και ανακατεύουμε ελαφρά. Ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε ξανά. Τέλος προσθέτουμε τη βρώμη, τα φιστίκια, τα δαμάσκηνα και τα δημητριακά και ανακατεύουμε ξανά.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, ρίχνουμε το μείγμα, πασχαλίζουμε με λίγα δαμάσκηνα και δημητριακά (αν θέλουμε) και καλύπτουμε με ακόμα ένα κομμάτι λαδόκολλας. Πιέζουμε ώστε να στρώσουμε το μείγμα ίσια για να έχουν ωραία εμφάνιση οι μπάρες μας. Αφήνουμε 2 ώρες στο ψυγείο και έπειτα κόβουμε σε οριζόντια κομμάτια με το μαχαίρι του ψωμιού.
Συμβουλή
Τα διατηρούμε σε τάπερ χωρίζοντας τις μπάρες με λαδόκολλα για να μην κολλάνε μεταξύ τους.
Μπες στο www.cookingbook.gr για περισσότερες νόστιμες συνταγές !