Γλυκα
ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΕ ΡΟΥΜΙ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
ΥΛΙΚΑ
1/2 φλιτζάνι γάλα.
1/2 κοφτό κουταλάκι αλάτι.
4 κουταλιές σούπας νερό.
2 γεμάτες κουταλιές σούπας ζάχαρη.
3/4 φλιτζανιού βούτυρο φυτικό.
1/2 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές.
15 γραμμάρια φρέσκια μαγιά της μπύρας (μην το κάνετε με ξερή έχει άλλη γεύση).
4 μεγάλα αυγά.
3 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό η Αλατίνη.
1/2 φλιτζάνι άσπρα ψιλοκομμένα αμύγδαλα.
1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο.
μπόλικη σαντιγή κατά βούληση.
ΣΙΡΟΠΙ
3 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλίτζάνια νερό
χυμό από ένα μικρό λεμόνι
4 κουταλιές σούπας κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνω το γάλα,το νερό, την ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΛΙΑΡΟ, τα βάζω στο μίξερ και τα χτυπώ καλά. Προσθέτω την μαγιά και 2 φλιτζάνια αλεύρι. Χτυπώ τον χυλό καλά μέχρι να γίνει λείος.
Προσθέτω χτυπώντας ένα-ένα τα αυγά και το υπόλοιπο αλεύρι. Σκεπάζω κι αφήνω να διπλασιαστεί. Αλείφω μια φόρμα του κέικ με βούτυρο κι αλεύρι και προσθέτω την ζύμη.
Σκεπάζω κι αφήνω να ανέβει για δεύτερη φορά. Ψήνω σε μέτριο φούρνο 35 λεπτά.
Αναποδογυρίζω σε μεγάλη πιατέλα κι αφήνω να κρυώσει. Τρυπώ όλη την επιφάνεια με μια οδοντογλυφίδα. Περιχύνω με το ΚΑΥΤΟ σιρόπι. Προσθέτω σε όλη την επιφάνεια την λιωμένη μαρμελάδα.
Γεμίζω την τρύπα της φόρμας με μπόλικη σαντιγή.