Συνταγές
Όνειρο! Φτιάξαμε μια υπέροχη κανελόπιτα πάρα πολύ αφράτη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
6 Αυγά 1 ποτήρι γάλα 1 ποτήρι ηλιέλαιο
1μιση ποτήρι ζάχαρη 4 βανίλιες
Ξύσμα λεμονιού 1κ.σούπας κανέλλα
2 κ.γλυκού μπαίκιν πάουντερ
2 ποτήρια και 1/4 ποτηριού αλεύρι για όλες τις χρήσεις…
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε μαρέγγα τα ασπράδια ρίχνω τη ζάχαρη μετά τους κρόκους το γάλα το λάδι και όλα τα υπόλοιπα
Σβήνουμε το μίξερ έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει ένα ταψί Ν28 και ψήνουμε στους 175 βαθμούς στις αντιστάσεις
Περίπου 40 λεπτά θα το βλέπετε συγχρόνως
Η Συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΝΕΛΑΣ
ΥΛΙΚΑ
250 γρ.Φαρίν Απ
125 γρ.βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ.σ.φρέσκο γάλα
125 γρ.ζάχαρη
2 κ.σ.ζάχαρη για το πασπάλισμα
1 κ.γ.κανέλα
0.25 κ.γ.κανέλα για το πασπάλισμα
1 αυγό
-
Βάζουμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
-
Προσθέτουμε το αυγό και το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά.
-
Κλείνουμε το μίξερ και προσθέτουμε στον κάδο το αλεύρι με την κανέλα. Χτυπάμε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα μέχρι να πάρει το αλεύρι και μετά σε μέτρια για 2-3 λεπτά.
-
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί φούρνου και προθερμαίνουμε στους 180°C στον αέρα.
-
Βάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλή, χοντρή μύτη και κόβουμε μπισκοτάκια στο ταψί, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο.Εναλλακτικά, μπορούμε να βάλουμε 1 κουταλιά της σούπας από τη ζύμη στο ταψί.
-
Ανακατεύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και την κανέλα και πασπαλίζουμε τα μπισκοτάκια.
-
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά για να τα βγάλουμε από το ταψί.